Σελίδες

21 Σεπτεμβρίου 2015

Another brick in the Wall στη Διακόσμηση


Ένας εκτεθειμένος τοίχος από τούβλα στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρα και όχι μόνο .. δίνει έναν αέρα vintage που θα άρεσε σίγουρα και στον πιο απαιτητικό από εμάς. 

Παράλληλα μπορεί εύκολα να δημιουργήσει μια πιο industrial αισθητική και το κόστος δεν είναι μεγάλο. Μην σκεφτείς ότι είναι δύσκολο να τα προσαρμόσεις στο δικό σου σπίτι, γιατί οι διακοσμητές σήμερα επαγγελματίες και μη, φροντίζουν να εκθέτουν τέτοιους τοίχους, σε συνδυασμό και με μοντέρνα έπιπλα. Οι επιλογές μας λοιπόν δεν θα περιοριστούν στο ελάχιστο.

Αν τα τουβλάκια δίνουν χαρακτήρα σε ένα μοντέρνο loft αλλά και σε ένα ιστορικό κτίριο, στο δικό σου σπίτι θα χαρίσουν τη μεγαλοπρέπεια μιας περασμένης εποχής.

Πάμε να δούμε και να «κλέψουμε» ιδέες ; 

Παράλληλα μπορούμε να ακούμε και τους Pink Floyd που ο τίτλος του τραγουδιού τους έγινε τίτλος της ανάρτησης μου για σήμερα <3 


Με φως και απλότητα σε αγκαλιάζει η είσοδος αυτή.

Τι θα έλεγες ο τοίχος πίσω από το γραφείο γίνει ένας καμβάς σκέψεων ;

Ένας επιτηδευμένα κατεστραμμένος τοίχος συνδυάστηκε άνετα με τη μοντέρνα διακόσμηση.

Δυο πίνακες μόνο ήταν αρκετοί για να τον ντύσουν! 

Ένα reading corner με στυλ

Η απόλυτη ηρεμία του λευκού στην κρεβατοκάμαρα !

Simply Cottage τίποτα περισσότερο ή λιγότερο!

Ένας μικρός τοίχος που έκανε όμως τη μεγάλη διαφορά!

Είδα τόσους πολλούς όμορφους χώρους που σίγουρα θα ήθελα και εγώ έναν τοίχο από τούβλα στο σπίτι μου, γιατί όχι και στο μελλοντικό παιδικό δωμάτιο. 

Εσένα σου άρεσε;  αν ναι.. θα κράταγες το βασικό κόκκινο τουβλάκι ή θα πήγαινες ένα βήμα πιο πέρα βάφοντας το άλλο χρώμα;

Καλή εβδομάδα φίλοι μου, να περνάτε όμορφα!!!  



31 σχόλια :

  1. Ότι έχει σχέση με την απλότητα και λειτουργικότητα,Ίριδα είμαι μέσα.Λατρεύω του χώρους που μπορείς να του αλλάξεις και να του φέρεις στα δικά σου μέτρα.Το τουβλακι δεν θα το πείραζα με τίποτα...έτσι στο φυσικό του χρώμα,θα το άφηνα για να είχα αυτο το στυλ του...φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τούβλο δίνει μια άλλη αίσθηση στον χώρο και κάνει την τέλεια αντίθεση με το μοντέρνα στοιχεία! Όλες οι "ιδέες" πολύ όμορφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίρις μου πολύ διαφορετική αισθητική τα τούβλα! Μπορώ να πω ότι μου αρέσει αρκετά και μάλλον θα προτιμούσα να βαφτεί σε χρώμα της αρεσκείας μου! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα με κάνεις να γκρεμίσω το σοβά στο σπίτι μου...τι όμορφες εικόνες!
    Θα το έβαφα σίγουρα ή λευκό ή κάτι έντονο.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το στυλ είναι η αδυναμία μου! Διάλεξες όμορφες και αντιπροσωπευτικές φώτο να πλαισιώσουν το άρθρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ίρις μου επέλεξες πραγματικά πολύ ωραίες εικόνες για να μας δείξεις...Επειδή ρωτάς για τη γνώμη μας εγώ θα διάλεγα βασικά χρώματα γκρι , κεραμιδί ή άσπρο για το τουβλάκι .. όλα τα υπόλοιπα χρώματα που μου αρέσουν πιστέυω ότι δεν θα ταίριαζαν με το ύφος του υλικού... (εκτός εαν έκανα ένα δωμάτιο μόνο για πάρτι!!!!) Επίσης να σου πω ότι υπάρχουν υπέροχες ταπετσαρίες απομίμησης τούβλου που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ψεύτικες... 'Ιρις πάλι πρωτοτύπησες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπεροχες ιδέες μου άρεσε περισσότερο η φωτο της γωνιας ανάγνωσης...με μαγεψε! Πάντα ονειρευόμουν μια τέτοια στο σπίτι μου! Ίσως αν κάποτε αποκτήσουμε το δικό μας σπίτι, να κάνω το όνειρο πραγματικότητα! Ευχαριστούμε Ίριδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικές ιδέες Ιριδάκι, εντυπωσιάζουμε με την απλότητα και την κομψότητά τους!
    Σ' ευχαριστούμε αγαπούλα!
    Πολλά πολλά φιλιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι απίστευτο το πόσο ταιριαστό μπορεί να είναι σε ορισμένους χώρους!
    Χωρίς χρώμα, καλέ, θα το είχα εγώ! Στο φυσικό του!!!
    (Και αν περίσσευε κανένα, ίσως και να το πετούσα σε κάποιο κεφάλι!)
    :-p
    Φιλί γλυκό, κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αισθητική των φωτογραφιών είναι τόσο κοντά στο στυλ μου !! Τα τουβλάκια έχουν πολύ ενδιαφέρον, πρέπει να δείχνουν φυσικά, σαν να υπήρχαν και απλά τα άφησες να πουν την ιστορία τους.
    Ευχαριστούμε Ιρις για την όμορφη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το λευκο τουβλο ειναι η απολυτη ομορφια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και εμένα μου αρέσουν τέτοιοι τοίχοι !! Και εγώ του λευκού είμαι !! Πολλά φιλιά Ίρις μου, την καλημέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερα!
    Οταν βρισκομαι στο εξωτερικο πάνατ χαζευω τετοιους τοιχους... στην Ελλαδα δεν το τολμάμε, αντε σε κανενα εξοχικό να εχω δει τουβλό η πέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σίγουρα θα κράταγα το κλασσικό κόκκινο τουβλάκι, αλλάζει αμέσως όλη η αισθητική του σπιτιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λατρεύω τους τοίχους με εκτεθειμένα τούβλα. Ειδικά όταν είναι βαμμένα λευκά. Δυστυχώς μόνο εγώ τους λατρεύω καθώς ο Γεώργιος τους θεωρεί.... απλώς μη τελειωμένους κι όσες προσπάθειες έχω κάνει για να τον πείσω για το αντίθετο πήγαν άκλαφτες!!!! Υπέροχη η ανάρτησή σου Ίριδα μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έβαλαν πριν λίγα χρόνια οι γονείς μου σε δυο τοιχία στο σαλόνι τουβλάκι, που ο μάστορας τα έδωσε όψη παλαιότητας με μια ειδική τεχνική, τι να σου πω, τέλεια έγιναν. Πρέπει να βγάλω καμιά φωτογραφία για ανάρτηση του blog από εκεί για να το δείτε. Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα και την κρατάω μεθαύριο για το δικό μου σπίτι. Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλα χτυπησες ευαισθητο σημειο γιατι λατρευω τους τοιχους αυτους! τοσο πολυ που λεω να βαλω στο προσκεφάλι της κρεββατοκάμαρας ταπετσαρία με τετοιο υφος! υπέροχες επιλογες κουκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι!!!!! Όχι μόνο με τούβλο αλλά και με εμφανές τσιμέντο. Εμένα πάλι μου αρέσει το χρώμα του τούβλου έτσι όπως είναι. Σίγουρα δεν θα το έβαφα με χρώμα ίσως με βερνίκι για να το τονίσω περισσότερο. ΄Πανέμορφες οι επιλογές σου και οι προτάσεις σου Ίρις... φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. I love exposed bricks. Very inspiring!

    Mahshid مهشید

    www.thankstofashion.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γλυκιά μου Ίρις έχω αγάπη πολύ στο τούβλο! Ταιριάζει στα πάντα για μένα!Μου αρέσει και αμένο λευκό και στο φυσικό του χρώμα. Ανάλογα το σπίτι!Αν ποτέ καταφέρω να ανακαινίσω το σπιτακι μου σίγουρα κάπου θα βάλω λίγο τούβλο! Σε φιλώ! Εξαιρετικές οι προτάσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ακριβώς η σκέψη μου...για μια ζεστή γωνίτσα στο δικό μου σπίτι!
    Τέλειο Ιρις <3
    Αγαπήσαμε <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ωχ δεν ξέρεις πόσο το γουστάρω το τούβλο! Διάλεξες απίστευτες γωνιές! Σου εύχομαι να αποκτήσεις μια τέτοια γωνίτσα κι εσύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο τοίχος από τούβλα δίνει άλλο χρώμα όντως!! Αν και δεν θα τον ήθελα στα υπνοδωμάτια,
    σε κάθε άλλο χώρο του σπιτιού δίνει υπέροχη αίσθηση! Ειδικά η πρώτη φωτογραφία με τον τοίχο που συνεχίζει έξω από την τζαμαρία με κάνει να ζηλεύω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το γραφείο και η γωνιά ανάγνωσης!!!
    Δεν νομίζω ότι θα χρωμάτιζα τα τούβλα (ειδικά τα συγκεκριμένα), ίσως έκανα μια "υποχώρηση" για λευκό σε κρεβατοκάμαρα (όπως και στις φωτο σου).
    Υπέροχες επιλογές!

    Τα φιλιά μου και την καλημέρα μου, Iris! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το τουβλο και η πέτρα είναι η αδυναμία μου!! Έχεις βρει πολύ ωραίους χώρους Ίρις μου.. ειδικά το γραφείο της ALAINA KACZMARSKI και το reading corner απο Τhe glitter guide είναι τέλειααα!!!
    Μακάρι να καταφέρω κάποια στιγμή να ρίξω το σοβά στο χωριό!! χαχαχα Ο μαστροχαλαστής!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπώ το τούβλο και είναι στα άμεσα σχέδιά μου για επένδυση τοίχου στο σαλόνι! Λάτρεψα τη φωτογραφία με το τουβλάκι στην κουζίνα! υπέροχες ιδέες Ίρις μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πάρα πολύ ωραίες ιδέες!! Ότι λιτό είναι και πιο όμορφο τελικά!! Σε περιμένει βραβειάκι και mini συνέντευξη στο blog μου!! Καλή συνέχεια!!
    http://www.kallisblog.gr/2015/09/liebster-award-for-me-and-for-you.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κόκκινο, λευκό ακόμα και γκρι! Ότι μου δώσεις θα το πάρω! Έμεινα και μόνο στην industrial αισθητική και αυτό μου φτάνει! Αχχ τι καλά που θα ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα το πάρω σε Λευκό αν μου επιτρέπετε. Αυτό το simply cottage ξυπνάει τη βοσκοπούλα που κρύβω μέσα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Α γα πω τοίχους με τούβλα μες το σπίτι!! Σε όλες τις αποχρώσεις!!!! Το 'χω βάλει σκοπό πως κάποια μέρα θα καταφέρω να υλοποιήσω το όνειρό μου. Ευτυχώς ο χάσμπαντ συμφωνεί (με δημοκρατικές πάντα διαδικασίες) σε κάθε μου διακοσμητική ιδέα:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πανέμορφες όλες οι φώτο!!! Είναι τέλειοι οι τοίχοι με τούβλα σε κόκκινο ... σε άσπρο μου αρέσουν όλα!!! Καλό ΣΚ!!! Πολλά φιλιά και από εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

❤Thank you for coming and sharing your thoughts with me.❤

Mamas Eyez © 2014