Σελίδες

19 Ιουνίου 2015

Μακαρονοσαλάτα η εύκολη


Ξύπνησα σήμερα με την καλύτερη διάθεση να μαγειρέψω ότι καλύτερο..! Δεν ήξερα τι ... αλλά κάνοντας βόλτα στα αγαπημένα μου ιστολόγια θα έβρισκα σίγουρα κάτι να με ικανοποιήσει!
Δεν σας έχει τύχει όμως να ξυπνάτε μες την καλή χαρά, να πίνετε το καφεδάκι σας ήρεμα και ωραία και μετά κάτι σκέφτεστε και σας κυριεύει μια μελαγχολία, μια βαρεμάρα να το πω αλλιώς; Έτσι ξαφνικά μια σκέψη φευγαλέα, σας παρασύρει στην αδιαφορία...
Αυτό ακριβώς έπαθα! Συνέχισα να πίνω λίγο από τον καφέ μου και σκέφτηκα να κάνω το δεύτερο τσιγάρο της εβδομάδας... κάτι που που μετάνιωσα όταν σκέφτηκα το πρωινό της Κυριακής... εκείνη η μέρα θα ήταν καλύτερη για να απολαύσω την κακιά μου συνήθεια.
Με βαριεστημένο ύφος μπήκα στην κουζίνα ξανά και είπα να φτιάξω οτι πιο απλό μπορώ... και τι πιο εύκολο και γρήγορο από μια μακαρονοσαλάτα;
Μια σαλάτα χορταστική και κρεμώδης οπως τη θέλω... που αντι για μαγιονέζα θα έχει πρόβειο σπιτικό γιαούρτι (με ένα σκασμό φυσικά προβιοτικά) από τα  χεράκια μου! Για δοκιμάστε και πείτε μου αν θα σας αρέσει...

Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό
  • γιαούρτι πρόβειο (όσο θελω)
  • 200 γρ. καλαμπόκι βραστό
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι/πιπέρι
  • φρέσκο δυόσμο προαιρετικά
Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με το χρόνο βρασμού της συσκευασίας τους.
Αφού βράσουν τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα σουρώνουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ τα ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι, το καλαμπόκι, τον τόνο, και το λιωμένο σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο στο σερβίρισμα.

Σημ. Στη φωτογραφία θα δείτε το γιαούρτι δεν είναι σφιχτό. Αυτό συμβαίνει γιατί το φτιάχνω μόνη μου και όσο και να το αφήσω δεν πήζει όπως το αγοραστό.

Οι σαλάτες ζυμαρικών ήταν αγαπημένες από τα φοιτητικά μου χρόνια... τη συγκεκριμένη συνταγή την φτιάχνω από τότε και έχει δοκιμαστεί και εγκριθεί.. ;) 
Με έπιασε μια νοσταλγία τώρα τι να σας λέω! Ωραίαααα χρόνια, μόνο αυτό θα πω. Τέλος! 

46 σχόλια :

  1. Τι ωραία συνταγή βρε Ιριδάκι! Μπράβο κούκλα, σ' ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω πάθει έρωτα με τις σαλάτες ζυμαρικών!
    --Να σημειωθεί πως δεν έχω κόλλημα με τα ζυμαρικά γενικότερα... Τα τρώω ευχάριστα, αλλά δεν θα τα ζητήσω ποτέ...--
    Φαίνεται υπέροχη η πρότασή σου!!! Μια μερίδα παρακαλώ! Με δυόσμο, ε??!!
    --Μπορώ να βάλω παντού σχεδόν δυόσμο!!! χαχα!! --
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς σπίτι φτιάχνουμε ζυμαρικά συχνά γιατί ετοιμάζονται εύκολα αλλά και επειδή εγώ δεν μαζεύομαι σπίτι όταν έρχομαι είναι τα μόνα που ετοιμάζονται τσακ μπάμ.. χααχα!! χαίρομαι που σου άρεσαν ..έλα από δω να σε φιλέψω με φρεσκοκομμένο δυόσμο από τη γλάστρα μου !!! Πολλά φιλάκια κούκλα μου!!!

      Διαγραφή
  3. Θα τη φτιάξω! Αλλά επειδή με το πρόβειο δεν τα πάμε καλά θα μπει αγελαδινό. Δεν πειράζει ε??? Πάντως πολύ θέλω να δω πώς κάνεις το πρόβειο γιαούρτι! Όσο για τις μελαγχολίες εδώ είμαστε εμείς! Μη σπαταλάς το τσιγάρο της Κυριακής..αμαρτία! Φιλάκια πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται και με το αγελαδινό εννοείται.. δεν έχει διαφορά στη γεύση τουλάχιστον για μένα... Το γιαούρτι Νατασάκι μου γινεται πανεύκολα αφού το κανω μέχρι και εγώ που δεν με λες και Βέφα χεχε!!
      Βράζω το γάλα γιατι δεν είναι αγοραστό... το αφήνω να κρυώσει και το ελέγχω με το δάχτυλο .. σε κάθε δοκιμή βλέπω αν μπορώ να κρατησω το δάχτυλο μου μέσα χωρίς να καίει μετρώντας μεχρι το 10 .. όταν δεν θα καίει ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα σπόρο από γιαούρτι πρόβειο 3-4 κουταλιές και ανακατεύω.. μεταφέρω σε γυάλινο τάπερ.. το τυλίγω όλο με ενα μεγάλο τραπεζομάντιλο χοντρό και το βάζω στο φούρνο.. οπου δεν το ανοίγω για 4-6 ώρες και γίνεται μια γλύκα... πήζει ωραία απλά δεν είναι κρεμα τυπου τοταλ πχ...
      Ετσι δλδ μου το έμαθε η γιαγιά μου..
      Σε ευχαριστώ κούκλα μου για τα καλά σου λόγια!!! Σε φιλώ κι εγω!!

      Διαγραφή
  4. Φαινεται λαχταριστη! Πολύ θα ήθελα να μαθω πως φτιαχνεις το γιαουρτι μονη σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ αγαπημένη !!! Κάνω copy τα από πάνω και ότι θες με ρωτάς...
      Βράζω το γάλα γιατι δεν είναι αγοραστό... το αφήνω να κρυώσει και το ελέγχω με το δάχτυλο .. σε κάθε δοκιμή βλέπω αν μπορώ να κρατησω το δάχτυλο μου μέσα χωρίς να καίει μετρώντας μεχρι το 10 .. όταν δεν θα καίει ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα σπόρο από γιαούρτι πρόβειο 3-4 κουταλιές και ανακατεύω.. μεταφέρω σε γυάλινο τάπερ.. το τυλίγω όλο με ενα μεγάλο τραπεζομάντιλο χοντρό και το βάζω στο φούρνο.. οπου δεν το ανοίγω για 4-6 ώρες και γίνεται μια γλύκα... πήζει ωραία απλά δεν είναι κρεμα τυπου τοταλ πχ..

      Διαγραφή
  5. πολυ ωραία η πρόταση σου. μου αρέσει πολύτο κοφτό μακαρονάκι γιατί τρυπώνουν μέσα του τα υλικά και δε χρειάζεται να τα "κυνηγάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια σκέψη έχουμε Ευαγγελία μου.. γι αυτό τα διαλέγω και εγώ!!! Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη!! Πολλά φιλιά <3

      Διαγραφή
  6. μμμ φαινεται πολυ νοστιμη και χορταστικη! Κι εγω προτιμω το κοφτο μακαρονακι ή το ριγκατονι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω και στα δυο εννοείται Ντίνα!!! Φαντασία να έχουμε και να τρωμε χεχε!! φιλάκια!!

      Διαγραφή
  7. Εντυπωσιάστηκα! Φτιάχνεις γιαούρτι! Χίλια μπράβο! Καλά και η μακαρονοσαλάτα σου θα είναι πεντανόστιμη δεν το συζητώ! Θα τη δοκιμάσω με αγοραστό γιαούρτι αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν θα είναι το ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρά το λεω ακούγεται εντυπωσιακό αλλά δεν είναι.. στην πραγματικότητα είναι πανεύκολο, Αν έχεις κάποιον που να σου δίνει γάλα καλό μπορείς να κάνεις και προβειο και αγελαδινό μόνη σου. Ότι θες πες μου Κατερίνα μου. Σε ευχαριστώωω!!

      Διαγραφή
  8. Ωραια συνταγη!!!!κ δροσιστικη!!!!κ γρηγορη!!!μπραβο κοριτσι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελενακι.. είναι σαλάτα και για τις ξαφνικές λιγούρες.. χαχα!!! Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  9. Ιρις, εγώ έμεινα στο γεγονός πως φτιάχνεις το δικό σου γιαούρτι !! 1000 μπράβο !!
    Και τι καλά που μετά το χρησιμοποιείς στις συνταγές σου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Αρη πολύ σε ευχαριστώ!! Λόγω της μικρής άρχισα να φτιάχνω μόνη μου αλλά κυριως γιατι ξέρω ότι το γάλα είναι από ζώα της πεθερας μου. θα ήταν κρίμα να έχω κάτι τόσο καλό και να μην το εκμεταλλευτώ...

      Διαγραφή
  10. Είνα η ιδανική καλοκαιρινή συνταγη! Ευκολη, γρήγορη, ελαφριά, ότι πρέπει.
    Φτιάχνουμε κι εμείς γιαούρτι και δε συγκρίνεται με το αγοραστό, χίλιες φορές πιο ωφέλιμο από το αγοραστο. Αν το θες πιο πηχτό (πχ για τζατζίκι) μπορείς να το βάλεις σε μια πετσέτα κουζίνας και να το σουρώσεις για λίγη ώρα.
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Νίκη μου,, εσυ ξέρεις καλύτερα. Ειδικα αν το γάλα είναι από ζώα που ξέρεις ακόμα καλύτερα. Δεν το σουρώνω γιατί έχω κόλλημα.. ιδέες οτι και καλά τρώω ίνες από το ύφασμα.. κόλλημα καθαρα στο μυαλό μου χεχεχε!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη Νίκη μου.. φιλάλκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  11. Φτιάχνεις μόνη σου γιαούρτι????? ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!! Και η μακαρονοσαλάτα σίγουρα είναι τέλεια με τέτοιο γιαούρτι!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Χριστινάκι αλλά όπως είπα και πιο πάνω είναι πολύ εύκολο.. μην φανταστείς ότι είμαι και ειδική ! Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  12. Οι δροσερές μακαρονοσαλάτες είναι ιδανικές για το καλοκαίρι!!
    Πολύ ωραία η δικιά σου εκδοχή!
    Φιλιά, καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου.. μετά την θάλασσα ειδικά τρως ένα τεράστιο μπολ και ησυχάζεις χαχα!! Πολλά φιλιά κι από μένα!!!

      Διαγραφή
  13. Οι καλύτερες συνταγές κουκλίτσα!Στον τόνο έχω τρελή αδυναμία...
    Καλή εβδομάδα<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φτιαχνω μακαρονοσαλατα αλλα αυτη την εκδοχη δεν την ειχα σκεφτει. Κανουμε και εμείς γιαούρτι με την γιαουρτο-μηχανη αλλά δεν τρελαινομαι.. :p δεν είμαι φίλη με ολα τα γιαούρτια.
    Να ξερες πως σε καταλαβαίνω στην αλλαγή διάθεσης! Λες και σου έχουν ρίξει μία ξαφνικά και νομίζεις πως θα πέσεις επιτόπου για ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη γιαουρτομηχανή δε ξέρω πως γίνεται Ελεάνα αλλά και με το χέρι που το κάνω εύκολο είναι. Αυτη η διάθεση πια... αλλάζει τόσο γρήγορα... νομίζω είμαι κυκλοθυμική :((
      Σε ευχαριστώ και σε φιλώ!!

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραία συνταγή Ιρις μου! ¨Ότι πρέπει για το καλοκαίρια (που θα έρθει, χαχα)! Κι όσο για τη διάθεση.. έχει ο καιρός γυρίσματα (κυριολεκτικά και μεταφορικά)! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ να είσαι καλά βρε Σωτηρία μου.. έτσι είναι.. σε ευχαριστώ για την αισιοδοξία!!! Πολλά γιλιά κι από μένα!!

      Διαγραφή
  16. Λατρεύω τις μακαρονοσαλάτες!! Και η δική σου φαίνεται ιδιαίτερα γευστική !! Μπράβο φιλιά πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αθηνούλα μου χαίρομαι!!! Πολλά φιλάκιαααα!!

      Διαγραφή
  17. και σκοραδκι??? μιαμ μιαμ! και Ιρις μου αν ειναι να μελαγχολεις και να μαγειρευεις τετοιες λαχταριστες σαλατες, δεν μπορω να φανταστω τι δημιουργεις στις καλες σου φασεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήνα είμαι σκορδό-φιλη σου λέω.. τη γεύση την αγαπώ το άρωμα όχι χαχα!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αγαπημένη με τιμάς!!

      Διαγραφή
  18. Λατρεύω τις μακαρονοσαλάτες!
    Όταν φτιάχνει η μαμά μακαρόνια εγώ αντί να τα συνοδεύσω με σάλτσα ή κιμά θα προτιμήσω λαχανικά, μαρούλι και λίγο τριμένο τυράκι.
    Καλή εβδομάδα Ίρις μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι υπέροχη συνταγή και φυσικά δεν θα σε δυσκόλεψε Ίριδα μου,μιας και τα μακαρόνια πάνε παντού....φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μακαρονάκια,γιαουρτάκι,καλαμποκάκι...σλουρπ!Είναι αργά το βράδυ και με κάνει η λιγούρα να μην μπορώ να κοιμηθώ.Αχ Ίριδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ιδανική εποχή για σαλάτες, δροσιστικές και θρεπτικές που μπορούν να αντικαταστήσουν το κυρίως γεύμα ισάξια. Ή και για το βράδυ που μας πιάνει μια λιγούρα, όπως και να το κάνουμε. Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Ελευθερία μου... Σε ευχαριστώ για τα σχόλια!!!

      Διαγραφή
  22. Ωραιο... τωρα που επιασαν οι ζεστες δεν σου κάθεται βαρύ το στομάχι ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απίθανη η μακαρονοσαλάτα σου Ίρις μου!! Ιδιαίτερα για το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει. Φαντάζομαι και πόσο πιο νόστιμη θα γίνεται με το σπιτικό γιαούρτι!! Μπράβο!! Φιλακια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απίθανη Θάλεια μου!!! Να τη δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου!!! Πολλά φιλιά στέλνω ♡♡♡

      Διαγραφή

❤Thank you for coming and sharing your thoughts with me.❤

Mamas Eyez © 2014