Σελίδες

30 Ιουνίου 2015

Βίρα τις άγκυρες

Βίρα τις άγκυρες λέγαν οι καπεταναίοι πριν σαλπάρουν σε νέα λιμάνια.. Βίρα λέω και εγώ, για που να σαλπάρουμε όμως με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας για πείτε μου;
Γιατί εγώ η παραχαϊδεμένη της μαμάς μου όταν μπορούσα να πάω στη Σκωτία με χάλασε ο καιρός.. τώρα αναρωτιέμαι που θα ήμουν και που είμαι. Διάβασε εδώ τι και πως .. Δυστυχώς!
Τι να πεις και τι να μην πεις για όσα ζούμε αυτές τις μέρες.. 
Δεν βοηθάει και ο καιρός.. καλοκαίρι ή φθινόπωρο είναι αυτό που έχουμε στην Αθήνα τελικά;
Έχω κλειστεί στο σπίτι και κάνω την χαρωπή νοικοκυρά.. καθαρίζω, αλλάζω θέση στα έπιπλα.. κατεβάζω και ανεβάζω πράγματα από τις ντουλάπες.. γενικά σε δουλειά να βρίσκομαι.. 
Έτσι λοιπόν μια από τις μέρες αυτές είπα να δοκιμάσω πρώτη φορά να φτιάξω μαξιλαροθήκες χωρίς ράψιμο. Πιο εύκολο δεν υπάρχει.. η αράχνη τα κάνει όλα εγώ απλά ένωσα τις άκρες από τις πετσέτες. 
Αγόρασα απλές πετσέτες για το στέγνωμα των πιάτων τις τύλιξα γύρω από τα μαξιλαράκια μου και τις έκανα μαξιλαροθήκες με ναυτικό θέμα. 

Σε πέντε λεπτά τις ετοίμασα και το ωραίο είναι ότι ξόδεψα μόνο 3 ευρώ για δύο πετσετάκια και μια αράχνη. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε ότι ύφασμα θέλετε.. το αποτέλεσμα θα σας αρέσει όχι μόνο από άποψη κόστους αλλά και ευελιξίας. 
Γιατί μια θήκη με 1 ευρώ την πετάς αν όμως την χρυσοπληρώσεις το ξανασκέφτεσαι.

Αν σας άρεσε η ιδέα να φτιάξετε με τα χεράκια σας κάτι παρόμοιο η Δέσποινα, η Δήμητρα και η Χριστίνα έφτιαξαν τις δικές τους μαξιλαροθήκες και αξίζει να τους ρίξετε και μια και δυο ματιές μη σας πω!!! 
Ας φτιάξουμε ότι μας αρέσει με αγάπη και ας απολαύσουμε χουχουλιάσματα και αγκαλιές πάνω στα diy μαξιλαράκια μας!!!







38 σχόλια :

  1. Tα μαξιλαράκια τα λάτρεψα. Είσαι καταπληκτική! Τί είναι όμως η αράχνη? Γιατί το τεράστιο μυαλό μου σκέφτηκε οτι το αφήνουμε να πιάσει αράχνες και να δέσει μόνο του. Συνηθίζεται ο καιρός Ιριδάκι μου. Δεν ξέρω κατά πόσο συνηθίζονται όμως οι δυσκολίες εδώ. Προς το παρόν χουχούλιασμα στα πανέμορφα μαξιλαράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάχα που το σκέφτηκες;Απίστευτη είσαι Νατάσα μου :* :* ... αλλά έχεις δίκιο ούτε εγώ ήξερα τι είναι η αράχνη... Λοιπόν είναι λεπτή ταινία ρητίνης που με τη θερμότητα του σίδερου λιώνει και γίνεται κόλλα, ανάμεσα σε δύο υφάσματα.
      Είναι ιδανική για στριφώματα σε λεπτά υφάσματα και κουρτίνες, αντέχει και στο πλύσιμο. Ράβει δηλαδή μια ακαμάτα σαν εμένα με αυτή εύκολα ;)
      Κουράγιο και δύναμη εύχομαι σε όλους μας γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί και βλέπω έχει αρχίσει να επικρατεί και κλίμα διχόνοιας ανάμεσα σε Ναι και Όχι... Τεσπα !
      #αγάπημόνο φωνάζω παντού :)))
      Σε φιλώ κούκλα μου και σε ευχαριστώ ♡♡♡

      Διαγραφή
  2. Τέλεια ιδέα, Ιριδάκι γλυκό!!!!
    Σ' ευχαριστούμε κούκλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε τι όμορφες πετσέτες!!!! Που τις βρήκες θηρίο;;;;;;;;;;; Υπέροχα μαξιλάρια, υπέροχα. Ευχαριστώ κοριτσάκι για την αναφορά στις δικές μου, ευχαριστώ πολύ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Χριστινάκι μου για την καλά σου λόγια!!! Να σου πω να γελάσεις.. μάντεψε που πάω 3 φορές την εβδομάδα λόγω της μικρής ;; Εε εκεί τις πήρα στο Τζάμπο... χάχα!!! Μπήκα και σε δουλειά.. μου ζήτησε η γειτόνισσα να τις φτιάξω και εκείνης..
      Οι δικές σου μαξιλαροθήκες πάντως δεν μοιάζουν με diy αλλά με εκείνες στα περιοδικά!!! Τέλειες απλά!!! Πολλά φιλιά ♡♡♡

      Διαγραφή
  4. Πώς το έκανες αυτό πουλάκι μου; Με παραμάνες τις στερέωσες; Εξαιρετική ιδέα, μπράβο ρε κορίτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάχα!!! Χριστίνα μου είχα σκεφτεί και τις παραμάνες μη νομίζεις :Ρ αλλά μου πρότειναν την αράχνη-ταινία και έγινε η δουλειά τσακμπαμ ! Σε ευχαριστώ πολύ φίλη μου!!! ♡♡♡

      Διαγραφή
  5. Έχουν τα jumbo τέτοιες πετσέτες:;;;Πώς μου ξέφυγαν εμένα που λατρεύω το navy και τα συναφή;;;
    όσο για τις μαξιλαροθήκες, είναι απλά ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!
    Χρυσοχέρα μου εσύ!!!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον τις πήρα εγώ όλες.. χάχα!!! Η φιλη μου ζήτησε 8 θήκες να της ετοιμάσω.. Σε ευχαριστώ πολύ Ελενάκι μου... στο jumbo στο Μαρούσι είχε ακόμα πολλές πάντως!! Φιλιά πολλά ♡♡♡

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφα Ίρις !! Έξυπνα και οικονομικά δημιουργούμε όμορφα αντικείμενα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχα τα μαξιλάρια Ίρις! Τι αράχνη καλέ? Τι είναι τούτο που δεν το ξέρω..? Σε δουλειά να βρισκόμαστε όλοι για να μην σαλτάρουμε και να μη σαλπάρουμε. Κι οσο για τη Σκωτία καλά έκανες και γύρισες πίσω. Κάποιος πρέπει να μείνει και σ' αυτην την έρμη τη χώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου Σοφία!!!! :* Η αραχνούλα είναι ταινία που κολλάει υφάσματα... τη λένε έτσι γιατί είναι φτιαγμένη από λεπτές ίνες που μοιάζουν με ιστό ... χάχα ωραίο έτσι; Ούτε κι εγώ δεν είχα ιδέα άλλος με ενημέρωσε. Ελπίζω να μην με διώξει η χώρα όμως... Εγώ να μείνω !!! ;)
      Σε φιλώ Σοφί μου!!! ♡♡♡

      Διαγραφή
  8. Παρα πολύ ωραι το μαξιλαρι!
    Πολύ μου αρεσουν αυτες οι λύσεις (οι μαμα μου τις λέει του ποδαριου) γρηγορες που μπορει να τις κανει κανείς χωρις να εχει ειδικότητα στο ράψιμο ;)

    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δίκιο έχει, του ποδαριού είναι... εύκολα και γρήγορα κάνεις την αλλαγή που θες και δεν μπλέκεις ούτε με μηχανή ούτε με βελόνα..Απλά πράγματα!!!

      Καλή εβδομάδα να έχεις Beauty μου! Φιλιά

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία τα έφτιαξε Ίρις μου! Και καλά έκανες για να ξεφεύγει λίγο το μυαλό από όσα συμβαίνουν, αλλιώς θα τρελαθουμε! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Σωτηρία!!! Πολλά φιλιά και καλή δύναμη σε όλους μας!

      Διαγραφή
  10. Πολύ όμορφα μαξιλαράκια!!!! Από δω κι ύστερα όλοι στο upcycling θα το ρίξουμε. Έτσι για να ξεχνοιώμαστε κιόλας!!! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οικονομία και ανακύκλωση... πάνε μαζί!!! Σε ευχαριστώ Χριστινάκι μου !!

      Διαγραφή
  11. Τέλειες έγιναν κι έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις περί πετάγματος. Άσε που σού δίνει χαρά και το γεγονός πως είναι φτιαγμένες από τα χεράκια σου!!!! Εντωμεταξύ, μήπως έχομεν τον ίδιο καναπέ;;; KIVIK? Καλά να περνάς Ίριδά μου και να απολαμβάνεις χουχουλιάσματα παρέα με τα μαξιλαράκια! Σ' ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Δημητρούλα μου... ♡ .. ο δικός μου είναι ο MANSTAD και έχει καταργηθεί πλέον.. :( ελπίζω όταν και αν κάνω ανακαίνιση (όνειρο λέμε) να τον αλλάξω γιατί τα έχει φάει τα ψωμιά του.. Πολλά φιλιά κι από μένα!!!

      Διαγραφή
  12. Τς! Τς! Τς!
    Βρε, καλά είχα την ησυχία μου πριν φτιάξω το blog! Τώρα με κατακλύζετε με τόσες ομορφιές και θέλω πάντα να τα φτιάξω κι εγώ όλα! (Λεπτομέρεια: Εγώ δεν ξέρω την τύφλα μου! χαχα!)
    Α, όλα κι όλα! Την αράχνη την ήξερα! Έχω... μεταποιήσει κάποια τζινάκια μου! (Τρομάρα μου!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΟΥΠΕΡ μαξιλαράκια!
    Σε φιλώ πολύ, κορίτσι μου!
    Και δώσε ένα πελώώώώριο ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ σε αυτό το φατσάκι που ανέβασες χθες στο instagram! Είναι για πολλά δαγκώματα! Για πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια λέω κι εγώ.. πριν φτιάξω το μπλογκ ήμουν στον κόσμο μου... Μετά έχω γίνει ρουφηχτρα γνώσεων και δε μπορώ να ηρεμισω όλο νέα πράγματα μαθαίνω!!!! Χάχα!!!! Σε ευχαριστώ κούκλα μου για τα καλά σου λόγια!!! Θα δώσω πολλά φιλιά στη μικρή από σένα και άλλα τόσα από μένα που δεν κρατιέμαι !!!!
      Μακια!!! :* :* :*

      Διαγραφή
  13. Καλά, στην αρχή νόμιζα πως βλέπουμε φωτογραφίες από κάποιο Αμερικάνικο σπίτι... μετά έκανε κλικ η αράχνη!! χαχαχαχα Κοίτα που θα τρέχω στο Jumbo!! γιατί το ράψιμο ούτε που θέλει να με βλέπει!
    Έγιναν καταπληκτικά τα μαξιλαράκια σου και αν δεν το έλεγες δε θα καταλάβαινα πως είναι πετσέτες! ;) Πολλά φιλιάαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια βρε μπουμπού; Θα το πιστέψω εε; χιχιχι!!!! Σε ευχαριστώ και επειδή δεν το έχω με το ράψιμο όπως και εσύ τρέχα πάρε ότι ύφασμα θες και ξεκινά... Αφού το κατάφερα εγώ.... όλοι μπορούν!!! Χάχα!!! Σε φιλώ!!!!

      Διαγραφή
  14. Πρότεινες μια πολύ εύκολη και όμορφη diy ιδέα για όσες δεν γνωρίζουν την ραπτική και μάλιστα με τόσο μικρό κόστος ίριδα μου....βλέπω ότι οι αγκυρες σου είναι έτοιμες για σαλπάρισμα...φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαρία μου... Καλή εβδομάδα να έχεις και σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  15. Πολύ ομορφες κατασκευες! καταπληκτικά τα μαξιλαράκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν!!! Τα φιλιά μου !

      Διαγραφή
  16. Αχχ ξέρεις τι ωραία που θα ταιριάζανε στο σπίτι μου! Δεν φαντάζεσαι! Έγιναν εκπληκτικά τα μαξιλάρια σου! Τα θερμά μου συγχαρητήρια! τα αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου, να έρθω όποτε θες να σου φτιάξω εε; Αγάπη μου !!!

      Διαγραφή
  17. φανταστική ιδέα Ίρις μου!!! εχω χρησιμοποιησει κι εγω αραχνη σε μπλουζακι και απλά την αγαπώ! (γιατι με το ραψιμο είμαι μαλωμένη χαχα). Πολυ μου αρεσει η ιδεα λέω να την κανω κι εγω! Εννοειται θα το κανω pin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κι εγώ απόρησα με το τι ήταν η αράχνη.
    Πολύ όμορφες θήκες! Πανέξυπνη ιδέα και πραγματικά ωραίο σχέδιο.

    Διάβασα το πολύ ωραίο κείμενό σου για τη Σκωτία. Μια φίλη έμεινε εκεί για τρία χρόνια, δουλεύωντας. Γύρισε πίσω ΤΡΕΧΩΝΤΑΣ. Η μουντίλα την έφτασε σε σημείο κατάθλιψης (δικά της λόγια).

    Κορίτσια (κι αγόρια) τα πράγματα μπορεί να είναι οικονομικά άσχημα αλλά αν χαμηλώσουμε όσες χλίδες μπορούμε και ξαναδούμε τα πράγματα λίγο θετικά (κι ας πρέπει να πιέσουμε τον εαυτό μας στην αρχή) θα ξαναβρούμε την ομορφιά σε πράγματα πιο απλά και πιο φθηνά, στην Ελλάδα μας.

    Το λέω εκ του ασφαλούς (ζω στην Αμερική) αλλά το πιστεύω ακράδαντα. Εδώ μαζεύουν πράγματα από τα σκουπίδια και το θεωρούν style. Μαζεύουν κουπόνια σαν τρελές (κι εγώ, κι εγώ). Αν τα κάναμε αυτά στην Ελλάδα θα νιώθαμε κακομοιριά, αλλά εδώ είναι "upcycling" και "inspiration" και ξετρελαίνονται με τέτοια. Κι ας υπάρχει πολύ περισσότερο χρήμα.

    Έφτιαξα κάτι με ένα σπασμένο ντουλάπι και ένα χαρτόκουτο από πίτσα και έγινε μέχρι και feature! Που στην Ελλάδα δε θα τολμούσα καν να το δείξω.

    Ε ας το δούμε κι εμείς αλλιώς, γιατί δεν αντέχω να βλέπω κόσμο είτε στενάχωρο είτε να αυτοκτονεί, επειδή έχουν - πολύ - λιγότερο χρήμα...
    Συγνώμη που λέω άσχετα, αλλά ελπίζω να αρχίσουμε να χαμογελάμε ξανά (όσο γίνεται) και να σταματήσει να μας τρομοκρατεί η οικονομική κατάσταση. :)

    Πάω να κάνω τις θήκες πιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Eκεί που λέω να "χαμηλώσουμε τις χλίδες", εννοώ τις προσδοκίες - γιατί τι χλίδες πια, όταν ο κόσμος ανησυχεί αν θα έχει να φάει την άλλη μέρα...)

      Διαγραφή
  19. Πολύ όμορφο το coastal decor σου Ίρις! Δε θα το πίστευα ότι τα μαξιλαράκια είναι από πετσέτες! Είναι άραγε τόσο εύκολο να τα φτιάξεις, το έχω σκεφτεί πολλές φορές γιατί οι έτοιμες μαξιλαροθήκες δεν συμφέρουν ειδικά αν κάνεις συχνές αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απίθανες οι πετσετούλες!Τι κάνει ο άνθρωπος όταν δουλεύουν τα γρανάζια τουμυαλού του!!!!!!!!!!!!!!!
    Συγχαρητήρια,έξοχη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καταπληκτικά Ίρις μου!!! Συγχαρητήρια!!! Και τόσο οικονομικά!!! Αυτή η αράχνη είναι ότι πρέπει για μένα που δεν το έχω με το ράψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

❤Thank you for coming and sharing your thoughts with me.❤

Mamas Eyez © 2014