Σελίδες

30 Απριλίου 2015

Γρήγορα πιτάκια για πρωινό



Υλικά για τη ζύμη  (10-12 μερίδες)

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (3 περίπου κούπες χρειάστηκα εδώ)
  • 3/4 του ποτηριού νερό
  • 1/4 του ίδιου ποτηριού, ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ παπαρουνόσπορο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ μαγειρική σόδα
Γέμιση
  • 5 αυγά χτυπημένα 
  • κίτρινα τυριά, 
  • ότι αλλαντικό προτιμάς (διάλεξα χοιρινή ωμοπλάτη)
  • αλάτι, πιπέρι,

Ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και αν χρειαστεί προσθέτω λίγο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη. (εγώ ξεκίνησα με δυο κούπες και πήρε και μια τρίτη περίπου), αφήνω τη ζύμη στην άκρη για καμιά ωρίτσα ή και λιγότερο. Μετά την ανοίγω σε ένα μεγάλο φύλλο και κόβω μικρούς κύκλους για να τους προσθέσω σαν βάση στις θήκες ψησίματος των muffin όπως στη φωτογ.1

Στη συνέχεια προσθέτω τα τυριά και τα αλλαντικά ψιλοκομμένα φωτογ.2  και τέλος προσθέτω το αυγό από πάνω φωτογ.3 Ψήνω στο 180 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά


Η ζύμη γίνεται πραγματικά πολύ γρήγορα και παραμένει μαλακή και την επόμενη μέρα, τα πιτάκια είναι ιδανικά όχι μόνο για πρωινό αλλά και για σνακ εκτός σπιτιού. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια μέσα, πιστεύω θα αρέσουν σε σας και τα μικρά σας εξίσου. 

Η Πρωτομαγιά σχεδόν έφτασε και σκέφτομαι να την περάσουμε κάνοντας πικ νικ στο κοντινό μας άλσος, εσείς τι σχέδια έχετε για αύριο; 

Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα και κυρίως ξεκούραστα με τις οικογένειες σας και τα μαγιάτικα στεφάνια σας να ευωδιάζουν από αγάπη!!!


51 σχόλια :

  1. Καταρχήν με γεια την νέα εμφάνιση. Λατρεμένο το κοραλί χρώμα :))
    Όσο για τα πιτοκεκάκια, μπορώ να έχω τώρα το πιάτο της τελευταίας φωτογραφίας;;
    Καλή Πρωτομαγιά Ίριδα. Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα βέβαια όσα θες Δήμητρα μου, πολύ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. !! κουτσά στραβά τα έφτιαξα μόνη μου, Ευχομαι να περάσεις και εσυ μια όμορφη Πρωτομαγιά!!! πολλά πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. α τα κάνω και εγώ αυτα! πανεύκολα και γρήγορα! με γεια και η αλλαγη στο μπανερ πολυ μου αρεσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μάχη μου.. Εχω τρέλα με τις εύκολες συνταγές γιατι δεν είμαι για πολλά στην κουζίνα. ;) Καλό τριήμερο εύχομαι με την οικογένεια σου! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, σκέφτομαι να την δοκιμάσω σύντομα! Καλά να περάσετε, καλή Πρωτομαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σου αρέσει Δέσποινα μου, ευτυχώς δεν εχουν μεγάλο κόστος τα υλικά και μπορείς και με περισσεύματα από γαλοπούλα ή ζαμπόν πχ και απλο τυρί του τοστ να τα φτιάξεις! Ευχαριστώ πολύ και καλό τριήμερο εύχομαι και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  4. Θα προτίμησω την συνταγή σου και θα την δώσω και στη κόρη μου...την βρίσκω ιδανική ακόμα και το σχολείο των παιδιών σαν πρωινό Ίριδα μου.Υπέροχο και το νεο look του blog σου...καλη πρωτομαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με σκλαβώνεις Μαρία μου!!! Πες στην κορούλα σου να βάλει φιλέτο από γαλοπούλα που είναι καλύτερο από το χοιρινό. Το look το έκανα έτσι πιο καλοκαιρινό να το πω;; Χαρηκα που σου άρεσε!!!! Καλό τριήμερο σας εύχομαι, πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  5. Μμμ νοστιμιές που μου άνοιξαν την όρεξη! Καλη πρωτομαγιά και καλό πικ νικ! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, ευχαριστώ πολύ Σωτηρία μου ,, να περάστε και εσεις ενα τέλειο τριήμερο !!! φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  6. Φανταστικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μου αρέσει πολύ που δεν έφτιαξες αλμυρό κέικ αλλά το έκανες σε μορφή τάρτας ! Είναι πολύ ωραία η γέμιση και σίγουρα εξαφανίζονται πριν πεις κύμινο! Τα παίρνεις μαζί παντού και ειδικά αύριο σε οποιαδήποτε εξόρμηση!

    Καλημέρα και καλή Πρωτομαγιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσαυγή μου αν σου αρέσει εσένα εμένα η χαρά μου είναι διπλή... !!! Με τιμάς αλήθεια!!! Εγώ τα ετοίμαζα για αύριο και δυστυχώς μοιραστηκαν ήδη... Δε πειράζει ομως ήταν χαρά μου!!! Σου εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο!! Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ γευστική η συνταγή σου και πολύ εύκολη!
    Καλή Πρωτομαγιά εύχομαι σε σένα και στην οικογένεια σου!
    Φιλιά πολλά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γεωργία μου και καλώς ήρθες!!! Καλό τριήμερο να έχετε και εσείς.. φιλάκια <3

      Διαγραφή
  8. Αυτό με το αυγό από πάνω πρέπει να δίνει μεγάλη νοστιμιά στα πιτάκια. Κι επίσης η χειροποίητη ζύμη, εγώ κάνω κάτι σαν πιτάκια - πιτσάκια με σφολιάτα. Την επόμενη θα τα φτιάξω με τη συνταγή της ζύμης που μας δίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελευθερία μου,,, μαλλον θα ετοιμάσω και εγώ την άλλη φορά πιτσακια με τη ζύμη αυτη γιατι μένει μαλακη αρκετα και έμενα μου αρέσει αν τρώω την πίτσ ακόμα και για 2 ημέρες.. Να περάσετε ωραία αυριο και καλό τριήμερο!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  9. Θα ξεκινήσω από την εμφάνιση του μπλογκ που έγινε υπέροχο! Κοραλί+Χρυσό=Αγάπη
    Τα πιτάκια υπέροχο σνακ και με πολλές δυνατότητες γέμισης ιδανικά και για πικ νικ αλλά και για μπουφέ. Καλή Πρωτομαγιά Ίρις μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΩω ευχαριστώ θερμά φίλη μου.. εκτιμώ απεριόριστα το γούστο σου να ξέρεις! Το κοραλί είναι αγαπημένο μου χρώμα .. ήρθε το pic monkeys και με έφτιαξε !!! Σου εύχομαι ένα όμορφο και ξεκούραστο τριήμερο!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. Ίρις με έχεις σκλαβώσει λέμε...και ότι έψαχνα εναλλακτικές για να τσιμπάνε τα μικρά μου για πρωινό! Κατά δεύτερον...η εμφάνιση του μπλογκ σου είναι υπέροχη. Καλέ μου μύρισε καλοκαίρι.... χιχι! φιλιά πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια; Χαίρομαι που βοήθησα.. μπορείς στη ζύμη να βάλεις ότι μα ότι θες.. ιδανικά γαλοπούλα για τα παιδιά. Το μπλόγκ ήθελε κι αυτο μια νότα πιο φωτεινή γι αυτό και το''έντυσα'' όπως μπορούσα βέβαια γιατι είμαι αρχάρια. Να είσαι καλά φίλη μου και εύχομαι να περάσετε ένα τέλειο τριήμερο!!! Φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  11. Πω πω τι σας επιασε ολες σημερα με τα μαγειρεματα? Μου τρεχουν τα σαλια λεμε!!!! Μπράβο Ίριδα, τελεια ιδεα! Και με γεια την νεα εμφάνιση, σκίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίτηδες καλέ το κάνουμε η μια στην άλλη για να μας σαμποτάρουμε τις διαίτες.. Μη χάσει η μια και οι υπόλοιπες ζηλέψουμε χεχε!!!! Σε ευχαριστώ πολύ φίλη μου για όλα!!! Φιλάκια πολλά και να περάσετε ωραία αυριο!!!

      Διαγραφή
  12. Ok έρχομαι για πρωινό!! Είναι υπέροχα και αφράτα Ίρις μου! Καλή Πρωτομαγιά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη χαρά μου ξέχασα να σχολιάσω την νέα εμφάνιση σου!!Πολύ καλοκαιρινή!!!

      Διαγραφή
    2. Καλώς να μου έρθεις ... με χάρα μου και τιμη μου Λίλια μου, αν και εγώ θα ήθελα να είμαι μόνιμη καλεσμένη σου η αλήθεια είναι ;) Σε ευχαριστώ θερμά για τα σχόλια.. Να περάσετε τέλεια αύριο εύχομαι. Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  13. Να τολμήσω να ρωτήσω, το καινούριο μπάνερ το ζωγράφισες εσύ; Είναι φανταστικό!!!
    Τα πιτάκια σου είναι πολύ δελεαστικά...γιαμ-γιαμ!!!
    Είναι και μια ώρα δύσκολη τώρα...πεινάμε!!!!χαχαχαχαχα

    Φιλάκια Ίρις μου γλυκιά & καλή Πρωτομαγιά!!! :)*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολυ πολυ Ελένη μου, Τα πρίντς είναι από τυχαία freebies που κατέβαζαΤο σχέδιο και τα fonts είναι δικά μου.... Τα έκοψα, τα έραψα τους άλλαξα χρώματα και σχέδια στο Pic Monkey γιατι το κάθε ένα ήταν μεμονωμένο πχ η κοραλένια γραμμή στα social media icons. Χαίρομαι πολυ που σου άρεσαν. Να έχετε μια όμορφη Πρωτομαγια. Φιλάκια πολλά αγαπημένη!!!

      Διαγραφή
  14. yperoxh idea! και φυσικα θα προστεθει και μανιταρακι...αλλα αν βαλω ετοιμη ζυμη πειραζει??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μανιταράκι σίγουρα θα το βάλω και εγω την άλλη φορά.. και ετοιμό φυλλο θα βάλω μια χαρα είναι και αυτό, δεν το σνομπάρω καθολου ;) .. Σε ευχαριστώ Ζήνα μου.. να περάσεις τέλεια αύριο!!! Καλό τριήμερο!!!

      Διαγραφή
  15. Ίρις καλησπέρα. Πολύ ωραία φωτογραφία, αποτυπώνει τέλεια τη διάθεση του πρωινού. Οι πιτούλες είναι λίγο βαριές για μένα :-) αλλά θα εμπνευστώ από την ιδέα σου και θα φτιάξω κάτι παρόμοιο !! Καλό τριήμερο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια Άρη μου, επίσης σου εύχομαι ένα όμορφο και ξεκούραστο τριήμερο με αγάπη!!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Ότι είναι σε μορφή muffins μου αρέσει οπότε και με ζύμη μια χαρά θα είναι. Στην αρχή εννοείς μάλλον να ανακατέψουμε όλα τα υλικά της ζύμης έτσι όχι της γέμισης. Ωραίο το μπάνερ!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωχ έχεις απόλυτο δίκιο Αριάδνη, είναι που τα ετοίμασα πρωί και πάλι λάθος ξανά έκανα... είχα φτιάξει μερικά με φέτες γαλοπούλα για τη μικρη και τα υπόλοιπα με χοιρινό για εμάς ... όταν όμως τα έκλεισα με το αυγό ξύπνησε η μικρούλα και μέτα δεν θυμόμουν σε πια μεριά του ταψιού ήταν τα δικά της... γι αυτό και στη φωτογραφία εδώ άνοιξα ένα με γαλοπούλα και λέω δε πειράζει αντε ας μη χαλάσω και τα υπόλοιπα τσάμπα... θα το φωτογραφίσω έτσι, χαχα!!!

      Διαγραφή
  17. Ίρις μου πολύ νόστιμη και πρακτική η συνταγή !! Ιδανική και για πικ νικ! Μεγειά η νέα εμφάνιση στο blogoσπιτάκι σου! Μου αρέσει πολύ! Καλή πρωτομαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αθηνά μου, για πικ νικ τα ετοιμάζα αλλά από 12 έμειναν 4 χαχα!!! Λέω στον Γ. αυτα γιατί τα άφησες να ξισουμε το δόντι μας; Φάτα κι αυτά δε πειράζει... κλασικά σαν άντρας γέλαγε και δεν έδωσε σημασία :( Καλή Πρωτομαγιά και σε σας εύχομαι ♡

      Διαγραφή
  18. Αποφάσισα να μαζευτώ και να κόψω το φαί και όλα αυτά που έφτιαχνα.. Με βλέπω να αμαρτάνω!! χαχαχαχα χρησιμότατη όμως συνταγή γιατί πλησιάζουν γιορτές και γενέθλια!! ;)
    Πολλα φιλιά Ίρις μου Καλή Πρωτομαγιά να έχετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι όχι να μην αμαρτανεις καθόλου φίλη μου... σε νιώθω γι αυτό στο λέω! Μπορείς να τα φτιάξεις για άλλους όμως όπως σωστά είπες έρχονται και γιορτές και γενέθλια!!! Σε ευχαριστώ πολύ και καλή Πρωτομαγιά να περάσετε Ελεανα μου! Φιλια πολλά!!!

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα Ιρις μου!!!Τέλεια καί πολύ εύκολη η συνταγή σου!!
    Η ζύμη σου καταπληκτική!!!Εξαιρετική καί η παρουσίασή σου!!
    Καλή Πρωτομαγιά!!!Καλό μηνα!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ φίλη μου, Καλό μήνα σου εύχομαι και σε φιλώ!

      Διαγραφή
  20. Πώπω! Είναι υπέροχα Ίρις! Τέλειο σνάκ πολλών χρήσεων! Απο μπουφέ σε πάρτυ μέχρι πικνίκ πρωτομαγιάς και ποδοσφαιροβραδιά για τα αγόρια! Καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσε πολύ η οπτική σου !!! Τέλεια!!! Καλό μηνα Σοφία μου και σε ευχαριστώ πολύ για την επισκεψη!!!

      Διαγραφή
  21. Πολύ μου αρεσουν αυτα!
    Ξερεις εσυ... την ημερα που θα ερθω για μπέιμπι σιτινγκ με κρασάκι ;)

    Επιασες τον Μάη?!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα όπως είπε και η Σοφία πιο πάνω κανουν για κάθε περίσταση !!! Σε ευχαριστώ beauty μου, καλό μήνα και φιλάκια πολλά (τον Μάη δεν τον έπιασα χεχε αλλά με έπιασε αυτός εε;; !!!

      Διαγραφή
  22. Ιριδακι μου φαίνονται πεντανόστιμα και πολύ εύκολα!!! Επισης μου αρεσει που μπορεις να προσθεσεις μεσα οτι θες! Εγω ας πουμε θα εβαζα μεσα εκτος απο μανιταρια και λιγη κοκκινη πιοερια που μου αρεσει πολυ!!!! Πολλά φιλακια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΜμμ κόκκινη πιπεριά θα έβαζα και εγώ εχεις δίκιο θα ταίριαζε γάντι!!! Ευχαριστώ για την επίσκεψη Αναστασία μου, καλό μήαν και σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  23. Αμάν!!! ότι είναι σε φάση πίτας-τάρτας κλπ κόβω φλέβες! Με καφεδάκι αυτά ότι πρέπει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα εγώ δεν έχω θέμα τα τρώω όλες τις ώρες!!! Φιλάκια πολλά Χριστινάκι μου!!!

      Διαγραφή
  24. Μιαμ μιαμ! Σαν ατομικά πιτσάκια είναι! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα με μανιτάρια φυσικά! Πολύ όμορφη η νέα εμφάνιση του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Κωσταντίνα μου γλυκια.. φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  25. Πολυ ωραια συνταγη! Μπαίνει στα υποψιν, είναι ότι πρέπει για να αντιμετωπίσω το συνεχές "μαμά τι να φάω?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα τα φτιάξω!
    Φιλιά
    Oiparamythenies

    ΑπάντησηΔιαγραφή

❤Thank you for coming and sharing your thoughts with me.❤

Mamas Eyez © 2014