Σελίδες

8 Μαρτίου 2015

3+1 Ιδέες για να γιορτάσεις την Ημέρα της Γυναίκας

 Σίγουρα δεν χρειαζόμαστε μόνο μια ημέρα για να τιμήσουμε το είδος μας αλλά, το να έχουμε μια ημέρα εξ ολοκλήρου αφιερωμένη παγκόσμια σε μας είναι ένας τρόπος να κάνουμε τον κόσμο να σταματήσει και να σκεφτεί, τι έχουμε καταφέρει και πόσα ακόμα χρειάζεται να αλλάξουν ή να διορθωθούν απέναντι μας.
Ας γίνει η 8 Μαρτίου η μέρα που θα αποθεώνουμε το γυναικείο φύλο αλλά επίσης και η μέρα που θα μας θυμίζει τι κατάφεραν με κόπο άλλες γυναίκες στο παρελθόν και τι πρέπει να αλλάξουμε εμείς στο παρόν.

Σήμερα άντρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την ''Ημέρα της Γυναίκας'' μια παγκόσμια γιορτή για ότι έχουμε καταφέρει ως ασθενές φύλο σε οικονομικό επίπεδο, πολιτικό και κοινωνικό, από το χθες μέχρι σήμερα.
Σε κάποιες χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Βιετνάμ, η Βουλγαρία, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι εθνική εορτή.

Γιόρτασε και εσύ!


1. Με τη Συμμετοχή σου!
Κάθε χρόνο είναι πολλά τα event που διοργανώνει το International Women's Day (IWD), εταιρείες, σύλλογοι γυναικών σε τοπικό επίπεδο, σχολεία και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, οργανώνουν εκδηλώσεις ανά τον κόσμο. Όπου και αν βρίσκεσαι σίγουρα κάτι θα συμβαίνει. Ενημερώσου από τις εφημερίδες ή μπες στο IWD όπου θα βρεις λίστα συγκεκριμένη για τη χώρα μας.

2. Κάνε μια δωρεά σε έναν οργανισμό που προωθεί και στηρίζει τα δικαιώματα μας!
Δώσε ότι και όσο μπορείς. Αν δεν έχεις χρήματα να διαθέσεις τότε ''δώρησε'' όποιο ταλέντο διαθέτεις. Ο εθελοντισμός επίσης θα ήταν ιδανικός. Το Καταφύγιο Γυναίκας, όπως και η Ένωση Γυναικών Ελλάδος θα χρειάζονται πάντα ένα χέρι βοήθειας.

3. Δείξε την αμέριστη εκτίμηση σου στις σημαντικές γυναίκες της ζωής σου!
Είτε είναι η μαμά σου ή η αδερφή σου, είτε η κολλητή σου, ή η αγαπημένη σου καθηγήτρια.. θύμισε τους την αγάπη σου. Όλοι εκτιμάμε ένα μικρό δώρο, μια κάρτα ευγνωμοσύνης, ένα e-mail ή έστω ένα τηλεφώνημα.

4. Δες μια ταινία!
Γυναίκες που ξεχώρισαν για τον δυναμισμό τους και το πείσμα τους να πετύχουν.
.-Elizabeth
-norma rae
-the iron lady
-la vie en rose

28 σχόλια :

  1. Χρόνια μας πολλά Ιρης !!!
    Εχω δεί ολες τίς ταινίες!!Εξαιρετικές!!
    Οπως κάθε χρόνο θά γιορτάσω τήν μέρα μέ φίλες,στήν Γλυφάδα!!
    Καλά νά περάσεις!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά Δήμητρα μου, εγώ έχω δει τις 2 από τις 4.. Να περάσεις τέλεια με τις φίλες σου απόψε.. Εγώ θα γιορτάσω σπίτι με τη μπουμπού μου!!! Ευχαριστώ πολύ! Τα φιλια μου!

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφη ανάρτηση!!
    Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, και μακάρι τα δικαιώματά μας που με τόσους αγώνες αποκτήθηκαν να τα απολαμβάνουν όλες οι γυναίκες του κόσμου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Έλενα! Μοιραζόμαστε τις ίδιες σκέψεις! Δυστυχώς όμως θελει δουλειά.. Ακόμα και σήμερα οι γυναίκες ανά τον κόσμο βιώνουν την προκατάληψη, τον σεξισμο, τη βία και τον αναλφαβητισμο. Τα φιλιά μου και Χρόνια μας Πολλά κούκλα μου!!!!

      Διαγραφή
  3. Χρόνια μας πολλά πράγματι!! Τα δικαιώματα μας αποκτήθηκαν με αγώνα και αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε. Πολλά φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Λίλια, πολύ σωστά είπες, δεν ξεχνάμε και φροντίζουμε ούτε οι κόρες και οι γιοί μας να μην ξεχάσουν! Φιλιά !!!

      Διαγραφή
  4. Καλώς σε βρίσκω και χρόνια μας πολλά Ίρις!! Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε με τί κόπο αποκτήθηκαν όλα τα δικαιώματα!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες φίλη μου, σε ευχαριστώ και σένα πολύ!!! Καλή μας εβδομάδα και ελπίζω να τα λέμε!!! Φιλάκια ♡

      Διαγραφή
  5. Το καλύτερο αφιέρωμα που θα μπορούσες να κάνεις! Χρόνια μας πολλά! Να είμαστε πάνω από όλα υποστηρικτικές μεταξύ μας και αλληλέγκυες, μόνο έτσι θα μάθουν επιτέλους να μας σέβονται οι άντρες καθολικά.
    Θα τιμήσω την ταινία Νόρμα Ρέι.
    (Για τη μόνο Θάτσερ διατηρώ της επιφυλάξεις μου αν τίμησε το φύλο μας ή όχι.)
    Καλό εβδομάδα να έχεις κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου!!!Η αλληλεγγύη επιβάλλεται μεταξύ μας... αυτη προάγει τον σεβασμό και την εγγενή υποστήριξη..

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα,
    Όπως είδες ίσως στο blog μου δεν είμαι ένθερμη οπαδός της συγκεκριμένης γιορτής. Οι δικές σου ιδέες όμως και προσέγγιση είναι τόσο διαφορετικές και πρωτότυπες και ιδιαίτερες! Συγχαρητήρια!

    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ για τα θερμά σου σχόλια Ελένη!!! Καλά κάνεις και δεν είσαι οπαδός της μερας με τη φανατική έννοια της λέξης... αρκεί που είσαι μια γυναίκα , μαμά, και επαγγελματίας που τιμά και προάγει το φύλο μας δυναμικά!!! Αυτό είναι η μεγαλύτερη εκτιμήση !!!!

      Διαγραφή
  7. χρονια μας πολλα...αν και νομιζω οτι εχουμε δικαιωμα να γιορταζουμε καθε μερα! βεβαια μια εθνικη εορτη δε θα με χαλουσε καθολου!!!!!

    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!!! Όποτε θέλουμε γιορτάζουμε, ναι και εγω μαζι σου, αλλά μια ημέρα συγκεκριμένη είναι για το τυπικό του θέματος Ζήνα μου!!!

      Διαγραφή
  8. Η "γυναικα"είναι μια πολυδιάστατη προσωπικότητα και ενα τεράστιο θέμα για συζήτηση.Υπέροχες όλες οι ταινίες που προτεινεις και εύχομαι σ'ολες τις γυναίκες Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ αγαπημένη Μαρία!!! Η γυναίκα όπως σωστά ανέφερες είναι τόμος ολόκληρος και όχι ένα απλό κεφάλαιο, θέλει λοιπόν καλό διάβασμα και σεβασμό!!!

      Διαγραφή
  9. Αν και δεν είμαι οπαδός της συγκεκριμένης εορτής -γιορτάζουμε κάθε μέρα εξάλλου ;) - μού άρεσε πολύ η οπτική σου και η ανάρτησή σου Ίριδα!!! Τις ταινίες, πέραν της Ελίζαμπεθ που έχω δει, τίς κρατώ στα υπόψη. Καλή εβδομάδα να έχουμε. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ μαζί σου Δήμητρα μου, η μέρα αυτή είναι καθαρά τυπική εως ενα βαθμο! Η κάθε μία μας τιμά και γιορτάζει τη θηλυκότητα της κάθε μέρα μέσα από μικρούς αλλά ουσιώδεις ρόλους. Εμείς γιορτάζουμε κάθε μέρα λοιπόν αλλά ο υπόλοιπος κόσμος γιορτάζει για εμάς 1 μόνο μέρα είναι πολύ σημαντικό γεγονός πιστεύω! Ελπίζω να σου αρέσουν οι ταινίες αν και έχω μια ένσταση για τη Σιδηρα κυρία, από άποψη σκηνοθεσίας και σεναρίου είναι μέτρια...Την κατάσταση τη σώζει μόνο η πρωταγωνιστρια ευτυχώς... Μόνο η βιογραφία της Μάργκαρετ μας δίνει μια εικόνα για αυτήν την αμφιλεγόμενη προσωπικοτητα... Πολλά φιλιά στέλνω και εγώ!

      Διαγραφή
  10. Η κάθε μέρα είναι δική μας .Η προσφορά μας ξεκινά από το ίδιο μας το σπίτι και συνεχίζει δυναμικά στην κοινωνία.Ωραίες προτάσεις για να γιορτάσουμε με την ακρίβεια της λέξης γιορτής αυτήν τη μέρα.Ως ένθερμη οπαδός του κινηματογράφου ,στις ταινίες λέω ''ναι'' .
    Και του χρόνου,σε όλες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέκα μου ευχαριστώ πολύ !! Ελπίζω να απολαύσεις τις ταινίες.. είμαι σινεφίλ και εγώ μεγάλη!!! Να είμαστε όλοικαλά να γιορτάζουμε κάθε μέρα!!!

      Διαγραφή
  11. Oh, thanks for this post! I love especially the beautiful picture with the girl who kisses the woman!
    xx from Germany/Bavaria, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you Rena!!! Hope you enjoy the benefits of being a woman with special gifts and more from friends and family!! Kisses

      Διαγραφή
  12. Χρόνια μας πολλά Ίρις, αν και λίγο καθυστερημένα...όπως καταλαβαίνεις δεν πρόλαβα ούτε να τη γιορτάσω τη μέρα. Κρατάω όμως υπόψη μου τις ταινίες που προτείνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ελευθερία μου σε καταλαβαίνω και σε ευχαριστώ!!! Να χαίρεσαι τις κούκλες σου και να τις καμαρώνεις!!! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου στέλνω και στις τρεις σας!!!

      Διαγραφή
  13. Έχω δει τις δύο από τις τέσσερις ταινίες που προτείνεις. Θα κρατήσω στα υπόψη και τις άλλες δύο. Μου άρεσε ιδιαίτερα και η ιδέα νούμερο 3 για την γιορτή της γυναίκας. Μπορούμε να την καθιερώσουμε γενικότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Λίλια για τα θερμά σου σχόλια!!! Χαίρομαι που συμφωνούμε και στηρίζουμε η μια την άλλη!!!

      Διαγραφή

❤Thank you for coming and sharing your thoughts with me.❤

Mamas Eyez © 2014