Σελίδες

12 Φεβρουαρίου 2015

Τυρόπιτα αρωματισμένη με άνηθο





















Η πίτα αυτή είναι πανεύκολη και οικονομική (το αγελαδινό τυρί είναι σχεδόν μισή τιμή από τη φέτα), και το καλύτερο είναι ότι δεν περιέχει βούτυρο, ούτε κίτρινα τυριά.. Πρώτη φορά τηνmέκανα και άρεσε σε όλη την οικογένεια.. το σημαντικότερο; η γιαγιά μου την εγκρίνει 100% και ας μην είχε χειροποίητο φύλλο σαν το δικό της.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα για πίτα
500 γρ. τυρί αγελαδινό
100 γρ. ανθότυρο
2 αυγά
5-6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
πιπέρι
3-5 κ.σ. γάλα προαιρετικά

Εκτέλεση
Βάζω το φούρνο να προθερμανθεί στους 180° βαθμούς είτε αέρα είτε αντιστάσεις για 15-20 λεπτά
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνω τα τυριά πατώντας τα με ένα πιρούνι, ρίχνω τα αυγά, το γιαούρτι, τον άνηθο και αλατοπίπερο και όλα μαζί τα ανακατεύω καλά.. αν το μείγμα μου είναι σφιχτό το αραιώνω με ελάχιστο γάλα με το μάτι..
Στο ταψί απλώνω κάτω λαδόκολλα και μετά στρώνω 5 φύλλα και παράλληλα με ένα πινέλο τα αλείφω με ελαιόλαδο ένα ένα σε κάθε στρώση... στην τελευταία απλώνω το μισό μείγμα από το μπολ.. καλύπτω με 3 επιπλέον φύλλα όπου και τα λαδώνω σε κάθε στρώση.. Ρίχνω το άλλο μισό από το μείγμα που έμεινε και ξανά επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα που έμειναν όπως πριν..
Κόβω τις άκρες που περισσεύουν από το ταψί μου και κλείνω την πίτα περιμετρικά. Τη χαράσω στα κομμάτια που θέλω και την ψήνω για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω και φυσικά να ψηθεί από κάτω.
Εγώ την αρωμάτισα εδώ με άνηθο, εσείς τι άλλο θα είχατε προσθέσει;

33 σχόλια :

  1. Και η μαμα βαζει άνιθο και τρελαινομαι! Μιαμ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ βάζω ακόμα και στο τζατζίκι η μυρωδιά του άνηθου το απογειώνει..!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία η συνταγή σου Ίρις!! Εγώ δεν τρώω φέτα οπότε ό,τι πρέπει!! Τρελαίνομαι επίσης για άνηθο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν τη φτιάξεις να μου πεις εντυπώσεις Αθηνά μου, θα χαρώ!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Πωπω γουργουρίζει το στομάχι μου και η ανάρτηση με τις φωτογραφίες δεν βοηθούν καθόλου! Το ότι πήρε την έγκριση της γιαγιάς, νομίζω πως τα λέει όλα! Σίγουρα και λίγος δυόσμος θα πήγαινε χάρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ να ήσουν κοντά θα σε φίλευα όσο θες, δυόσμο μου είπε και η γιαγιά μου αλλά φοβήθηκα μη χαλάσει τη γεύση του μαζί με τον άνηθο!!!Θα το δοκιμάσω άλλη φορά!

      Διαγραφή
  4. Πωπω φαίνεται τέλεια και λατρεύω τις πίτες! Ελπίζω να θυμηθώ να πάρω αγελαδινό την επόμενη φορά και να την δοκιμάσω!
    Μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαργαρίτα αν τύχει να τη φτιάξεις πες μου εντυπώσεις εννοείται.. ή και καμιά έξτρα συμβουλή !!! τα φιλιά μου!!

      Διαγραφή
  5. Αφου εγκρινει η γιαγια τοτε θα ειναι super! Μου αρέσει που έχει και γιαούρτι για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι Σωτηρία. είναι πολύτιμη η γνώμη της και χαίρομαι που την έχω κοντά μου!!! χαίρομαι που σου άρεσε!! φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  6. Λαχταριστή και με κριτσανιστό το πάνω φύλλο...άνηθο έβαζε και η γιαγιά μου στην τυρόπιτα! Υπέροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου.. τελικά οι γιαγιάδες κατέχουν όλα τα μυστικά!!! Να είναι καλά να τις χαιρόμαστε <3 Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  7. Βάσω όσο θες, έφτιαξα αρκετη..!!! Ευχαριστώ που πέρασες, τα φιλιά μου ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα !!! Τι ωραία ιδέα να βάλεις άνηθο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ λαχταριστη πιτούλα!
    Και ο άνιθος, ειδικα ο φρέσκος μου αρεσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αριάδνη, καλώς ήρθες κιόλας! Κερνάω με μεγάλη μου χαρά!!!

      Διαγραφή
  10. Η πίτα σου μοσχομύρισε έτσι; Πάντως ακόμα και μετά από τόσο κρέας σήμερα άνετα θα έτρωγα ένα κομματάκι. Φαίνεται πεντανόστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη καλησπέρα! Εμείς με κρέας τη συνοδέψαμε χαλαρά!!! Τούμπανα γίναμε βέβαια μετά :-)

      Διαγραφή
  11. Σίγουρα είναι πεντανόστιμη! μου αρέσει και εμένα πολύ το αγελαδινό τυρί σε πίττες.
    Αφού εγκρίνει και η γιαγιά το φύλλο...είμαστε εντάξει ! :) εκείνη ξέρει!

    Την φτιάχνω και εγώ αυτή την πιττούλα, όταν δεν έχω κουράγιο να ανοίξω φύλλο.
    Εκτός από ελαιόλαδο, ραντίζω τα φύλλα και με λίγο νεράκι και έτσι δεν γίνεται πολύ λαδερή.
    Από μυρωδικά, ίσως λίγο μαύρο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο, νομίζω πως ταιριάζει.

    Την αγάπη μου,
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξία ευχαριστώ για τα Tip.. θα το δοκιμάσω σίγουρα.. λιγότερες θερμίδες είναι αυτές!!!! Πολλά φιλιά στέλνω !!!

      Διαγραφή
  12. Ο συνδυασμός των τυριών και ιδιαίτερα του ανθότυρου με τα υπόλοιπα υλικά πρέπει να είναι καταπληκτικός και πολύ πολύ γευστικός....πολύ ωραία η συνταγή σου Ίρις....την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αίσθηση που άφηνε ήταν ανάλαφρη.. δεν ήταν καθόλου λιπαρή και το φύλλο έτυχε και βγήκε καλό και κρατσανιστο!!! Ευχαριστώ πολύ Μαρία για τα καλά σου λόγια!!! Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  13. Φαίνεται πεντανόστιμη !!! Και τρελαίνομαι για άνηθο !!! Τέλεια ιδέα!!! Καλό σου βράδυ!!! Καλό ΣΚ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εδώ τρελά με τον άνηθο χεχε!!! Χάρηκα που σου άρεσε Ιωάννα!! Πολλά φιλιά κι από μένα και καλό Σκ. ♡

      Διαγραφή
  14. Ότι πρέπει για την εβδομάδα της τυροφάγου. Τον άνηθο θα επέλεγα κι εγώ ως αρωματικό, δίνει μια δροσερή νότα. Καλό σαββατοκύριακο Ίριδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήξερα για την εβδομάδα της τυροφαγου Ελευθερία μου.. τωρα το έμαθα όμως. . Ευχαριστώ! !!

      Διαγραφή
  15. Τυροπιτα ετσι κι αλλιως αγαπω... με ανηθο, ακόμη καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααχ τη κάνει η γιαγιά με φύλλο από τα χεράκια της και εκεί να δεις αγάπη!!!!

      Διαγραφή
  16. πωπω...σχεδον τη μυριζω!!! τελεια Ιρις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μύριζε τόσο ώραια που κοντεψα να καώ αφου δεν κρατιομουν και τη δοκιμασα καυτή! Χαχα!!!

      Διαγραφή

❤Thank you for coming and sharing your thoughts with me.❤

Mamas Eyez © 2014