Σελίδες

4 Φεβρουαρίου 2015

6 Μυστικά για να φτιάξεις μια όμορφη γωνιά για το πρωινό σου

Simon Whitmore/Ideal Home/IPC Syndication

Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό. Ας φτιάξουμε μια γωνιά φωτεινή και με χρώμα για να το απολαύσουμε στο μέγιστο. Με 6 απλά βήματα το σημείο αυτό θα μετατραπεί σε αγαπημένο σας.
Δώσε χρώμα στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού. Το σκοτεινό φόντο δεν βοηθά να αναδείξεις τα ποτήρια ή τα σερβίτσια σου. Το φθηνό αυτοκόλλητο χαρτί κάνει θαύματα. Χρησιμοποίησε το. Πολύχρωμα πιάτα και περίτεχνα σετ πορσελάνης θα λάμψουν μπροστά στα μάτια σου!
wall paper:americanblinds.com 
Designed by Namie Genkin
Άλλαξε τον τοίχο σου με μια ανθισμένη ταπετσαρία.. Τώρα μπορείς να χαίρεσαι την άνοιξη όλο το χρόνο., πίνοντας κάθε πρωί το καφεδάκι σου απέναντι από μια ανθισμένη αμυγδαλιά σίγουρα σου φτιάχνει τη διάθεση.
Stool from: wayfair.com 
Designed by Namie Genkin
Βάψε τις καρέκλες ή το σκαμπό σου σε σκούρα απόχρωση του ξύλου.. Μπορείς επίσης να μπερδέψεις μεταλλικές καρέκλες με ξύλινες.. Να θυμάσαι ότι το ξύλο πάντα δίνει μια ζεστασιά στην ατμόσφαιρα και μια ρουστίκ νότα.. Οδηγίες θα βρεις εδώ


Φώτισε το χώρο με φθηνά φωτιστικά οροφής από το γνωστό κατάστημα.. έχει πολλά σχέδια.. σε περίπτωση όμως που δεν σε καλύψουν μπορείς με χαρτί διακόσμησης της επιλογής σου, να τα καλύψεις όπως ακριβώς στη φωτογραφία αριστερά.
pillows:pier1.com
Designed by Namie Genkin
Φτιάξε το δικό σου χώρο για πικ-νικ μέσα στο σπίτι, αν έχεις παγκάκι, δώσε του χρώμα και ύφος με μαξιλάρια σε φωτεινά χρώματα. Αν έχεις καναπέ τοίχου τα μαξιλάρια πάλι θα κάνουν τη διαφορά..




Διάλεξε τη σωστή κίτρινη απόχρωση.

Έντονο κίτρινο: Διάλεξε το για να τονίσεις τις λεπτομέρειες. Τις πόρτες ας πούμε..

Σχεδόν κίτρινο: Διάλεξε το για να τονίσεις τα έπιπλα για παράδειγμα..

Λιγότερο κίτρινο: Η απόχρωση αυτή είναι τόσο απαλή πού δεν σε αφήνει να υπερβάλλεις και θα ήταν ιδανική για τοίχους..

Όποιο στυλ διακόσμησης και χρωματικών αποχρώσεων επιλέξεις είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει κάθε μέρα που θα απολαμβάνεις τη ζεστή αυτή γωνιά σου και θα ξεκινάς τη μέρα σου με θετική ενέργεια!!

Photos Via

45 σχόλια :

  1. Τι φωτεινά και χαρούμενα χρώματα είναι αυτά? Ιδανικά για να σου φτιάξουν την μέρα. Πολύ καλή η πρόταση σου. Να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ πολύ!!! Είμαι φαν του κίτρινου το λέω :-P Καλό Σκ και σε σένα, φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά το κίτρινο δίνει μια πολύ χαρούμενη νότα είτε σε αντικείμενα ή σε έπιπλα είτε στον τοίχο. Εγώ θα έβαζα και έντονα φλοράλ για ακόμη περισσότερο χρώμα...πολύ χρήσιμες οι οδηγίες σου Ίρις μου για την σύνθεση μιας γωνιάς που θα μας γεμίζει χαμόγελα με το ξεκίνημα της ημέρας... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα έχεις απόλυτο δίκιο, το φλοραλ πχ σε φούξια το απογείωνε!!! Έδωσες ιδέα!!! Σε ευχαριστώ και εύχομαι ένα όμορφο Σκ, πολλά φιλία!!!

      Διαγραφή
  3. Ιρις μου τι όμορφη ιδέα να δωσουμε όμορφες πινελιές στο μέρος που τρώμε το πρωινό μας! Τα χρώματα που προτείνεις μου αρέσουν πολύ! Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αναστασία μου, όλοι μας θέλουμε μια γωνιά για να χαλαρώσουμε, ας της δώσουμε και λίγο χρώμα έτσι για να ξεκινά η μέρα με θετικό πρόσημο :-) .. Να περνάς τέλεια, σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετικό post !! Πολύ όμορφη inspiration photo, και μας την αναλύεις άψογα με λογικές προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Άρη για τα ενθαρρυντικά σου σχόλια!!! Ότι καλύτερο εύχομαι, φιλιά!!!

      Διαγραφή
  5. Γαλάζιο και κίτρινο! Φωτεινό και αναζωογονητικό, σου ανοίγει τη διάθεση και την όρεξη για πρωινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα ωραίο πρωινό σε προδιαθέτει για ένα ακόμα καλύτερο γεύμα .. και ένα δείπνο αργότερα εεε;; Ειδικά άμα είναι και ρομαντικό ακόμα καλύτερα χαχα!!!! Πολλά φιλιά στέλνω Ελευθερία μου!!!

      Διαγραφή
  6. λατρευω τις κουζινες με εντονα χρωματακια! οντως ειναι ενα δωματιο που πρεπει να σου φτιαχνει τη διαθεση!

    υπεροχες ιδεες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήνα έντονο ας πούμε σε τυρκουαζ; Πω πω... όνειρο, λευκό σε συνδυασμό με τυρκουαζ πχ!!! Σε ξεσηκώνει!! Φιλάκια πολλά ❤

      Διαγραφή
  7. Έχω παρατηρήσει οτι το πως ξεκινάει η μέρα μας επηρεάζει την εξέλιξη της! Κ πως να μην ξεκινάει υπέροχα σε τετοιους χώρους! Τα χρώματα, οι προτάσεις και τα τρικ που προτείνεις είναι μοναδικά και πολύ χρήσιμα! Τώρα δεν είναι εύκολο να κάνω κάποια αλλαγή αν κ πολύ θα το ήθελα. Για το μέλλον όμως οι ιδέες σου θα εφαρμοστουν γιατι είναι υπέροχες! Ευχαριστούμε Ίρις!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω παρατηρήσει και εγώ Νατάσα, εδώ ταιριάζει το ξύπνησα στραβά σήμερα! Ισχύει νομίζω.. αλλά με μια όμορφη γωνιά όλο και κάπως θα ισιώσει μέρα πιστεύω!!! Σκέφτομαι και εγώ να αλλάξω αυτή τη γωνιά μας αλλά λόγω ξαφνικών εξόδων δεν το επιχείρησα ακόμα... Με το καλό λοιπόν να τα ετοιμάσουμε και οι δυο μας .. Να μου φιλήσεις την πριγκίπισσα σου!!!

      Διαγραφή
  8. Αααα θα μου πάρεις ένα τέτοιο ντουλάπι;;;; :)))) Το ερωτεύτηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μες το μυαλό μου είσαι.. έλεγα μιας και το ντουλάπι αυτό δεν το χω εύκαιρο.. αλλά έχω κάτι στο περίπου.. να του κολλήσω αυτοκόλλητη ταινία τυρκουαζ από έξω... Μωρε λές;; Θα σου αρέσει!!!

      Διαγραφή
  9. Τί όμορφη καί χαρούμενη ανάρτησή!!Ιρης μού αρέσουν πολύ τά χρώματα πού προτείνης!
    Τό τυρκουάζ ντουλάπι,τέλειο!!!Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίμι είναι αγαπημένα χρώματα σε όλες μας.. και φωτεινά και ανοιξιάτικα λέω.. Να φτιάξει λίγο η διάθεση μας !!! Πολλά φιλάκια και από μένα!!!

      Διαγραφή
  10. Σε κίτρινο χρώμα είχα για πολλά χρόνια τα διακοσμητικά και τα σκεύη φαγητού στο χώρο της κουζίνας.Τώρα πλέον είναι στο πρασινολαδολαχαν (τύφλα να'χει η Μιραράκη! ).
    Ο χώρος του πρωινού που μας παρουσιάζεις είναι όντως ιδανικός για να έχουμε άνοιξη όλη μέρα όλο το χρόνο .Υπέροχος συνδυασμός το γαλάζιο με το κίτρινο και πολύ κατατοπιστικές οι οδηγίες.
    Ζήλεψα την ταπετσαρία.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρασινολαδολαχανί πολύ μάρεσε.. μπορόυμε και έμεις να ανακαλύπτουμε χρώματα βρε όχι μόνο η Δέσποινα, χαχα :)
      Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε ανάρτηση Αλέκα μου και μακάρι στο σπίτι μας πάντα Άνοιξη να έχουμε όλο το χρόνο!!! Την αγάπη μου στέλνω <3

      Διαγραφή
  11. Όλα αυτά είναι μέσα στις προτιμήσεις μου...πολύ καλή παρουσίαση και ενδιαφέρουσα...φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου η γνώμη σου είναι ιδιαίτερα τιμητική!! Σε ευχαριστώ πολύ!!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  12. Πολύ ωραία η πρότασή σου και η ανάλυση βήμα βήμα! Έχει αρχίσει να σκάει μύτη Ανοιξιάτικη διάθεση ή μού φαίνεται;; :)
    Την καλημέρα μου & τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως με καταλαβαίνεις όμως;; Έχω και πισωγυρίσματα όμως λόγω εγκεφαλικής βλάβης... που αλλάζει διάθεση αστραπιαία :-Ρ χαχα Πολλά φιλάκια και από μένα!!

      Διαγραφή
  13. Ίρις μου είμαι μεγάλη φαν του κίτρινου (ελπίζω να το δεις και σε ποστ που έρχονται)!! Πάρα πολύ ωραίες οι προτάσεις σου! Ευχαριστούμε ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αθηνά μου, πάντα ανυπομονώ να δω τι καλούδια ετοιμάζεις.. ότι χρώμα και αν έχουν πάντα τα κάνεις όλα να ξεχωρίζουν !!! Αυτό τα λέει όλα <3 φιλιά και από μένα!!!

      Διαγραφή
  14. Υπέροχες ιδέες και ως λάτρης του πρωινού, συμμερίζομαι απόλυτα τις απόψεις σου περί φωτεινότητας και χρωμάτων! Μισώ τις σκούρες κουζίνες και φυσικά η δική μου είναι κατακίτρινη με κόκκινες λεπτομέρειες σε μικρές ηλεκτρικές συσκευές, ψυγείο, πλυντήριο και κουζίνα ρουστικ (smeg!) και φυσικά μια μεγάλη άσπρη ροτόντα ξύλινη με παλιακές καρέκλες. Αγαπώ και περνώ ατελείωτες ώρες σε αυτήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατρεύω τα ψυγεία smeg . δυστυχώς ο άντρας μου δεν με άφησε να πάρω γιατί θεώρησε το κόστος τους περιττό έξοδο :( Η κουζίνα σου φαντάζει τέλεια... <3

      Διαγραφή
  15. Νομιω οτι το βασικό μυστικό επιτυχιας ειναι τα δυο χρωματα που μας δειχνεις κιτρινο+παλ πετρόλ... τόσο φωτεινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς φίλη μου.. αν τα συνδυάσουμε σε όποιο στύλ θέλουμε το αποτέλεσμα θα μας δικαιωσει <3 φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  16. Πόσο μα πόσο όμορφη πρόταση!!! Να μη θες να ξεκολλήσεις από αυτή τη γωνιά!!! Σήμερα την είδαμε ξανά, από το πάρτι της Μάρθας... Φιλιά πολλά Ίριδα, καλό απόγευμα
    Μ. - Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τί υπέροχες ιδέες! Εμένα το σαλόνι μου είναι ήδη σε χρωματισμούς γαλάζιους και έχω κάποιες κίτρινες λεπτομέρειες, αλλά θέλω να δοκιμάσω αυτό με τα φωτιστικά και τα κίτρινα μαξιλαράκια! Υπέροχα χρώματα, σου ανοίγουν τη διάθεση αμέσως!
    Από το πάρτυ της Μάρθας έρχομαι :)
    Κική, Hugs & Softies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Κικι, δοκίμασε το και πιστεύω το αποτέλεσμα θα αξίζει!!!Αμεσως θα αλλάξουν την ατμόσφαιρά!!! Πολλά φιλάκια στέλνω !!!

      Διαγραφή
  18. Είμαι φουλ μαζί σου... (η πραγματική δουλειά μου είναι αρχιτέκτων..) Πολύ ωραία συνδυασμένα και παρουσιασμένα... Ηρθα από το πάρτυ της Μάρθας Καλό ΣΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου σε ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση σου!!! Την αγάπη μου στέλνω ♡

      Διαγραφή
  19. τι πρωτότυπες προτάσεις!
    ευχαριστούμε, Ίρις, τις κρατώ και θα προσπαθήσω να υλοποιήσω κάποιες
    ευχαριστούμε!

    φιλιά
    Αλεξία
    από το πάρτυ της Μάρθας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξία μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!!! Ευχαριστώ πολύ !!! Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  20. Δυστυχώς, το σπίτι μας είναι σε γήινες αποχρώσεις (μπεζ και ανοιχτό σοκολατί σε κάποιους τοίχους), αρκετά σκουρόχρωμες για τα γούστα μου! Αν κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, φτιάξουμε το δικό μας σπίτι, θα επιλέξω ανοιχτές, φωτεινές αποχρώσεις - σίγουρα στην κουζίνα και στο μπάνιο- διότι τα έπιπλα του σαλονιού και της τραπεζαρίας είναι εξίσου σκουρόχρωμα, φυσικό της καρυδιάς σε συνδυασμό με τη μαύρη λάκα. Κι όπως καταλαβαίνεις αδύνατο να αλλαχτούν τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια καθότι καινούρια...χαχαχαχα από το πάρτι της Μάρθας! Χάρηκα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλώς ήρθες, μπορείς να παίξεις με το σπασμένο λευκό για να δώσεις χρώμα στα στα σκούρα έπιπλα, η να δημιουργήσεις ένα Morrocan style παίξε με τις λεπτομέρειες και μην πετάξεις τίποτα φυσικά!!! Σε ευχαριστώ πολύ που με διάβασες!!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  21. Τι όμορφες προτάσεις και πόσο όμορφα συνδυάζονται όλα !!! Σε μια τέτοια γωνιά θα ήθελα να βρίσκομαι συνέχεια ... Όχι μόνο για πρωινό !!! Υπέροχη ανάρτηση Iris και εξαιρετική παρουσίαση !!! Καλό σου βράδυ και καλή βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου πολύ σε ευχαριστώ για τα θερμά σου σχόλια!!! θα ήθελα και εγώ να χαλαρώνω σε μια τέτοια γωνιά όλη μέρα ναι!!!!Φιλάκια πολλά ❤

      Διαγραφή
  22. Τέλεια ανάρτηση! Συνήθως το πρωινό μου το τρώω στο δρόμο πηγαίνοντας στη δουλειά χιχι! Εντάξει όμως θα αλλάξω αν έχω μια τέτοια γωνία! Το υπόσχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνακι αφού δεν γίνεται σπίτι τότε ετοίμασε το στη δουλειά!!! Με μια κούπα όμορφης πορσελάνης και το αγαπημένο σου αρωματικό τσαί ξεκινά αλλιώς η μέρα!!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  23. Τότε στη δική σας περίπτωση μόνο η μουσική θα κάνει τη διαφορά, είτε στο mp3 είτε στο cd player.. και τα ποτήρια πορσελάνης όπως είπα στην Κατερίνα είναι καλά και κρατούν τον καφέ μας ζεστό περισσότερη ώρα.. και θετική ενέργεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

❤Thank you for coming and sharing your thoughts with me.❤

Mamas Eyez © 2014