Σελίδες

16 Ιανουαρίου 2015

4+1 Διάσημοι Προορισμοί για διακοπές στην Ελλάδα



Δεν ξέρω αν αισθάνεσαι όπως εγώ, αλλά τελευταία άρχισε να μου ανοίγει έντονα η όρεξη για ταξίδια. Θα ήθελα να θέσω ως προτεραιότητα μου την εύρεση χρηματικού αποθέματος γιατί χρόνο έχουμε και μας περισσεύει... θέλω να δω όσες περισσότερες ομορφιές μπορώ στην Ελλάδα μας. Υπάρχουν ένα σωρό μέρη που δεν έχω πάει, έτσι είπα να μοιραστώ μαζί σας τα 5 πρώτα που επέλεξα αυστηρά με χρονική σειρά επίσκεψης, με όνειρο να καταφέρω έστω και σε 3 να πάω!!!

1. Τζουμερκοχώρια στην Πίνδο. Ο Γενάρης θέλει τζάκι, ξενώνες από πέτρα, περιπάτους ανάμεσα σε έλατα, και μετά τι άλλο; Μα ρακόμελα στα καταφύγια συντροφιά από καλή παρέα, συνοδεία τοπικών μεζέδων!!!


athinorama.gr

2. Ύδρα. Τη διάλεξα ως πασχαλινό προορισμό. Συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, παράδοση και έναν κοσμοπολίτικο αέρα. Έμαθα ότι από τη θάλασσα περνάει ο Επιτάφιος της συνοικίας Καμίνι στην Ύδρα, δημιουργώντας κατανυκτική ατμόσφαιρα. 

Ydra Property.gr

3. Μονεμβασιά. Την άνοιξη το στολίδι της Πελοποννήσου που γοητεύει τους πάντες με το μεσαιωνικό και απόλυτα μεσογειακό χρώμα της, θα σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή... 

astroslive.gr

4. Χαλκιδική. Καλοκαίρι για camping ίσως; Να έχεις ένα πόδι στο πράσινο και το άλλο στο μπλε της θάλασσας... και ύστερα να έρχεται το κίτρινο μπερδεμένο με το πορτοκαλί και λίγο κόκκινο. να σε γεμίζει έρωτες και εσύ να μη θες να ξημερώσει ποτέ!!!


klimaholidays.gr

5. Ναύπλιο.Το φθινόπωρο θα είναι τόσο αρχοντικό και ρομαντικό.. μετράς ένα ένα τα σκαλοπάτια και βρίσκεσαι στο κάστρο του παραμυθιού.. χάνεσαι στα γραφικά στενά και πλέκεις ιστούς στην μαγευτική ατμόσφαιρα του Αργολικού κόλπου.

panoramio.com

Αν θέλεις μπορείς να μοιραστείς μαζί μου μικρά μυστικά και κρυφές γωνιές από τον κάθε προορισμό!!!




31 σχόλια :

  1. Με ταξιδέψες παλι με την περιγραφή σου!! Ωραίοι ολοι οι προορισμοί εύχομαι να πας και στους 5! Προτείνω καλοκαίρι Επτάνησα κ κυρίως Κέρκυρα Κεφαλονιά και Ζάκυνθο!! Πήγαμε το καλοκαίρι και περάσαμε μοναδικά! Επίσης αν κάνεις κράτηση νωρίς μεσω ίντερνετ και προσφορών απολαμβάνεις τα παντα πολυ οικονομικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Νατάσα λατρεύω Κέρκυρα πήγαινα από μωρό που λεμε, εμένα Κασσιόπη στον θείο μου και έχω τόσες όμορφες αναμνήσεις γιατί μεγαλώνοντας τα εκτιμάς όλα πιο πολύ!!! Κεφαλλονιά και Ζακύνθο όμως θέλω πολύ να πάω, πήγε η φίλη μου πέρυσι και μου είπε τα καλύτερα..

      Διαγραφή
  2. Sante Halcidiki den ekei! Κι όμως τα βουνά της Χαλκιδικής είναι πιο ωραία από τις παραλίες της! Την διαλέγω και για χειμερινό προορισμό δαγκωτό! Και δυστυχώς δεν την προωθούν σαν χειμερινό θέρετρο για να εκμεταλλεύονται τα βουνά της τα μεταλλεία..

    Σαν πρώτο στόχο έχω βάλλει τα Χανιά, (Κρήτη δεν έχω πάει ποτέ οπότε έχει προτεραιότητα.)

    Να είσαι καλά κορίτσι μου, ξεσκάσαμε έστω και νοερώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χριστίνα!!! Να κάτι που δεν γνωρίζα για την Χαλκιδική. Χανιά θέλω να ξαναπάω γιατί όταν πήγα ήταν μόνο για 24 ώρες .. Ναι εκεί κάπου στα 18 ήμουν οπότε το ταξίδι αστραπή δικαιολογεί τα νιάτα μου!!! Χάχα !!! Ευχαριστώ πολύ και τα φιλιά μου στέλνω

      Διαγραφή
  3. Βλέπω οργανώνεσαι.... έστω νοερά!!! Αυτό κάνουμε όλοι εξάλλου. Κι ο χρόνος αν δεν υπήρχε θα τον φτιάχναμε.Τα "ρημάδια" τα λεφτά είναι το θέμα. Κι εγώ θέλω πολύ να πάω Ύδρα. Μονεμβασιά έχω πάει πριν χρόνια. Σαν τη Μάνη όμως δεν υπάρχει. Αν είναι δηλαδή να πας προς τα εκεί οπωσδήποτε να κάνεις το γύρω της Μάνης. Σου εύχομαι ολόψυχα να πας σε όλους τους προορισμούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χριστίνακι, ακούω τα καλύτερα για την περιοχή της Μάνης και σίγουρα θα την προσθέσω και αυτή στο χάρτη.. Είμαι τόσο ονειροπαρμενη που ακόμα και τα όνειρα τα οργανώνω στη σκέψη μου.. ευχαριστώ και εύχομαι να πας και εσύ όπου διαλέξεις!!! Καλό ΣΚ και φιλια

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ με την Χριστίνα. Αν είναι να πας Μονεμβασιά, αξίζει πολύ να δεις τις καστροπολιτείες της Μάνης. Έχουν μία απίστευτη άγρια ομορφιά!!!
    Όσο για το Ναύπλιο, εννοείται πως αν το οργανώσεις το ταξιδάκι θα ρίξεις ένα τηλέφωνο να βρεθούμε από κοντά!!!!!
    Φιλιά & καλό Σαββατοκύριακο :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δημήτρα μου! Μα είναι δυνατόν να μην έχω πάει ακόμα στις καστροπολιτειες; Δίπλα ήμουν ως φοιτητρία.. κρίμα! Ας είναι,, ποτέ δεν είναι αργά!!! Φυσικά θα ήθελα να σε δω από κοντά αν έρθω .. θα ήταν μεγάλη μου χαρά!!!! Πολλά φιλιά στέλνω για ένα γλυκό ΣΚ

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Ίρις μου σου εύχομαι ολόψυχα να πας σε όλα!! Ναύπλιο και Μονεμβασιά είναι αγαπημένοι μου προορισμοί!! Στα άλλα δεν έχω πάει και δεν ξέρω..Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλη μου!!! Σου εύχομαι να πας οπωσδήποτε με την πρώτη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί.. χρωστάμε και στον εαυτό μας λίγη χαλάρωση, μην το ξεχνάμε! Σου στέλνω τα φιλιά μου και να έχεις ένα υπέροχο ΣΚ !!!

      Διαγραφή
  6. Ενας υπεροχος , αγαπημενος ποορισμος που συνδιαζει βουνο και θαλασσα ολες τις εποχες ειναι το πανεμορφο Πηλιο φιλοι μου!!!!!!οσες φορες και να παω δε θα το βαρεθω ποτε....
    Κι ενας ακομα..το Νυμφαιο στην Φλωρινα για τον χειμωνα δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τους πιο πολυδιαφημησμενους προορισμους!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Έλενα! Η πατρίδα των μυθικών Κενταύρων.. όπως και θερινή κατοικία των αρχαίων θεών.. είμαι σίγουρη δεν το επέλεξαν τυχαία. Τελικά οι ομορφιές της Ελλάδας δεν τελειώνουν ποτέ!!! ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου φίλη μου!!

      Διαγραφή
  7. Άντε, καλοτάξιδη! Όπου κι αν πάει κανείς, αν έχει καλή παρέα περνάει καταπληκτικά!
    Και μην ξεχνάς: αν έρθεις προς τα εδώ (Βόλο) στείλε μήνυμα! Θα χαρώ να γνωριστούμε!
    :) Τα φιλιά μου! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύα μου μακάρι να έρθω.. και εγώ θα χαιρόμουν πολύ να συναντηθούμε!!! Ζείτε σε έναν ευλογημένο τόπο !!! Εύχομαι να έχεις και εσυ μια όμορφη εβδομάδα!!! :*

      Διαγραφή
  8. Ένα βραβείο για σένα!
    Φιλιά
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ ... για την εκτίμηση σου!!! Τι να πώ.. δεν έχω λόγια!!!

      Διαγραφή
  9. Όλοι οι προορισμοί που διάλεξες είναι από αυτούς που έχω γνωρίσει ταξιδεύοντας.Στη Μάνη (πρώτα να'μαστε καλά) σκεφτόμαστε να πάμε φέτος.
    Μήπως να δίναμε ένα ραντεβού εκεί;χαχχαχ απλά για καφεδάκι!Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι μόνο καφεδάκι .. και φαγάκι.. και ποτάκι!!!Αμε -αμέ!!! Αλέκα μακάρι να καταφέρουμε να πάμε και θα σε κερνάω καθε μέρα ότι θές!!!

      Διαγραφή
  10. Αχ ναι μου χει ερθει και εμενα αυτη η ορεξη...
    θα ξεκινησω με το νουμερο ένα σου!

    Καλή Ταξιδιάρικη μερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.. ζηλεύω που θα πας.. εμείς δεν πάμε λόγω δουλειάς του συζύγου :(
      Κάθε μας μέρα λοιπόν ας είναι ταξιδιάρα! μεγάλη ευχή φίλη μου σε ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
    2. Εννοω... θα ταξιδεψω νοητα μεχρι εκει χα χα!
      Κρυφές χειμωνιατικες γωνιες της Ελλάδας δεν εχω να μοιραστω, αλλα απο καλοκαιρνες κρυψώνες πολλλές :)

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Iris!Καλώς όρισες στήν όμορφη μπλογκογειτονιά μας!
    Mού άρεσαν πολύ οι προορισμοί πού διάλεξες!
    Εχω επισκεφτεί τήν Μονεμβασία καί τό υπέροχο Ναύπλιο!!
    Θά σού πρότεινα Λευκάδα!!Εχω τρέλα μέ αυτό τό νησί εδώ καί πολλά χρόνια!
    Κάθε Καλοκαίρι εκεί πάμε διακοπές!
    Θά τά λέμε!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα Ντίμι μου, και σε ευχαριστώ που πέρασες και εσύ εδώ.. Η Λευκάδα είναι όνειρο αν κρίνω από τις φωτογραφίες σου!! Την έχω επισκεφτεί στο παρελθόν αλλά για 1 ημέρα μόνο άρα δεν είδα και πολλά. Εννοείται θα τα λέμε!!! Φιλιά για ένα υπέροχο ΣΚ

      Διαγραφή
  12. Ίρις μου σού εύχομαι να καταφέρεις να πας και στους 5 προορισμούς! Και όποτε τα καταφέρεις να κατέβεις και από δώ μεριά να γνωριστούμε! Μα μόνο 24 ώρες έμεινες Χανιά ? Τι να καταλάβεις ? Άντε να κατεβαίνεις σιγά σιγά!!! Πολλά πολλά φιλιά!!! Αυτή τη φορά ήρθα από το καφέ της Ζήνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου ναι.. μόνο 1 μέρα, πήγα με το αεροπλάνο και επέστρεψα με το καράβι.. 17 χρονών βέβαια με μυαλό κουκούτσι. τι να πεις;; χαχα!!! Φυσικά και θέλω να ξανακατέβω και θα ήταν ωραία να βρισκόμασταν.. ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία.. Τα φιλια μου στέλνω!!!

      Διαγραφή
  13. Πόσο όμορφα μας ταξίδεψαν οι φωτογραφίες και οι ομορφιές της Ελλάς, Ίριδα!!! Σου ευχόμαστε να τα καταφέρεις!!! Αυτή τη φορά σε διαβάσαμε από τον καφέ της Ζήνας... Φιλιάααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας κορίτσια, καλώς ήρθατε! Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι να πάτε και εσείς όπου επιθυμείτε. Καλό ΣΚ και τα φιλιά μου στέλνω

      Διαγραφή
  14. Καλώς σε βρίσκω Iris στο όμορφο blog σου !!! Όντως για ταξίδια η όρεξη είναι αστείρευτη !!! Από τα πέντε που προτείνεις, έχω πάει μόνο σ' ένα, τη Χαλκιδική, όποτε δανείζομαι τη λίστα σου όπως είναι !!! Ειδικά η Ύδρα είναι από τους προορισμούς που θέλω να επισκεφτώ με την πρώτη ευκαιρία - ελπίζω εντός 2015 !!! Καλή σου μέρα !!! Καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Ιωάννα μου.. με το καλό να πας και στους υπόλοιπους προορισμούς εύχομαι, και φυσικά η λίστα να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο. Να έχεις ένα όμορφο ΣΚ.. πολλά φιλιά στέλνω!

      Διαγραφή
  15. Αχ ταξιδάκια! Πόσο μου έχουν λείψει! Όλοι οι προορισμοί ένας και ένας. Ξεχωρίζω την Μονεμβασιά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Μαργαρίτα!! Η Μονεμβασία πήρε πολλές ψήφους .. όχι άδικα βέβαια! Καλό ΣΚ να έχεις. Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή

❤Thank you for coming and sharing your thoughts with me.❤

Mamas Eyez © 2014